24 saatte 39 günlük su düştü

24 saatte 39 günlük su düştü
20 Haziran 2017 14:53

SAKARYA’da son 24 saatte etkili olan yağış sonrası Sapanca Gölü’ne 7 milyon metreküp su düştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, 24 saatte Sakarya’ya 39 gün yetecek suyun geldiğini belirterek, bu yaz su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

 

 
Sakarya’da etkili olan yoğun yağışlar Sapanca Gölü’ndeki su seviyesinde önemli artış sağladı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, gölün son 24 saat içerisinde yağışlarla birlikte 7 milyon metreküp su aldığını, su seviyesinin 32.26 metreye ulaştığını açıkladı. Bu artışın Sakarya’nın 39 günlük su ihtiyacına denk olduğunu belirten Keleş şöyle dedi:

“Şehir genelinde etkili olan yağışlarla birlikte Sapanca Gölü’müz son 24 saatte 7 milyon metreküp su aldı. Sapanca Gölü maksimumum seviye olan 32.22 metreyi aşarak de 32.26 metre seviyesine ulaştı. Bu rakam son 5 yılda yaz aylarında kaydedilen en yüksek seviye. Hamdolsun bu artış ile son 24 saatte Sakarya’mıza 39 gün yetecek miktarda su geldi.”

‘BU YAZ SU SIKINTISI YOK’

Bu yaz içmesuyu konusunda sorunsuz bir yaz geçirileceğini söyleyen Keleş sözlerini şöyle sürdürdü:

“SASKİ olarak gölün her an, her saniye gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında yaşanan mevsimsel kuraklık nedeniyle göl seviyesi 29 metrelere düşmüştü. Bu hem Sapanca Gölü için, hem de şehrimiz için ciddi riskleri beraberinde getirmişti. Ancak bu yıl bereketli bir yaz geçiriyoruz. Son gerçekleşen yağışlar ile yaz aylarında göl seviyesinde bir rekor kırılmış oldu. Bu durum içmesuyu anlamında hem rahat bir yaz dönemi geçireceğimiz habercisi, hem de içmesuyu kalitesi açısından önemli.”

Azim ÇELİK / ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) –