23 Nisan’a 25 Nisan iptali!

23 Nisan’a 25 Nisan iptali!
21 Nisan 2017 12:25

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının her yıl kutlandığı ABD’nin California eyaleti Orange bölgesi Irvine şehir İdaresinin aldığı kararla, bayram kutlamasının bundan böyle yapılmaması kararlaştırıldı. Böyle bir kararın alınmasında Ermeni lobisinin etkili olduğu öğrenildi.

 

 

 

Saygı Öztürk / Sözcü

 

 

Irvine Şehir Yönetimi, birçok ülkenin ulusal ve milli bayramlarını kutluyor ve buna göre düzenlemeler yapıyordu. Yönetim, yeni aldığı kararla; bu yıldan itibaren 23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk Bayramımızı şehirdeki diğer ulusların bayramları gibi kutlanmasını iptal ettiğini duyurdu. Gerekçe olarak, “23 Nisan tarihi bir ulusu sevindirirken, 25 Nisan Ermeni jenosidi tarihine denk gelmekte olduğundan diğer ulusu üzemeyiz” dendi.

 

 

Irvine’de yaşayan bir vatandaş ise şunları anlattı: “Şehir yönetimi, her yıl 23 Nisan bayramımızı burada bulunan Türkler için bayram olarak kutluyor ve şenliklerimize destek veriliyordu. Bu durum yalnız bize özgü değil, diğer ülkelerin de ulusal günlerinin kutlanmasını kabul edilmişti. 23 Nisan, 25 Nisan’a bu yıl mı denk geldi? Olay tamamen Ermeni lobisinin bastırması sonucu alınmış bir karar. Sesimizi duyuracak makam bulamıyoruz ve bayram kutlamamızı artık sonlandırıyorlar.”