23 milyon dolarlık fazla mesai

23 milyon dolarlık fazla mesai
16 Aralık 2014 17:20

ABD’de, New York’un Staten Island bölgesinde, açık paketten tane ile sigara sattığı gerekçesiyle gözaltı işlemi sırasında 43 yaşındaki Eric Garner’ın boğazını sıkarak ölümüne yol açan polis memuru Daniel Pantaleo hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından yaşanan protestolar New York belediyesine yaklaşık 23 milyon dolara mal oldu.

 
New York belediyesi, Amerikalıları sokaklara döken jüri kararını protesto eden binlerce New Yorklu için fazla mesai yapan New York Polis Departmanı’na 22,9 milyon dolar fazla mesai ücreti ödedi. New York Emniyet Müdürü Bill Bratton, polis memuru Daniel Pantaleo hakkında, jürinin 3 Aralık tarihinde takipsizlik kararı vermesinden bu yana fazla mesai yapan polislere, 22,9 milyon dolarlık fazla mesai ücreti ödendiğini açıkladı.

 
Bill Clinton: Ölümü hak etmedi

 
Eric Garner’ın ölümü ve sonrasında verilen takipsizlik kararına ilişkin bir açıklama da eski ABD Başkanı Bill Clinton’dan geldi. Clinton, olay sırasında silahsız olan Garner’ın kesinlikle ölümü hak etmediğini söyledi. Clinton, ‘‘Yasadışı bir şey yapıyordu, yapmaması gereken bir şey yapıyordu. Açık sigara satarak, ekstra para kazanmaya çalışıyordu. Gözaltına alınmayı hak etmiş olabilir ama bu yüzden ölümü hak etmedi’’ diye konuştu.

 
Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK (DHA)