’23 Haziran’da yeniden yapılacak seçimin ana konusu, 31 Mart seçiminin iptal gerekçesi olacak’

’23 Haziran’da yeniden yapılacak seçimin ana konusu, 31 Mart seçiminin iptal gerekçesi olacak’
18 Haziran 2019 08:55

Karar gazetesinin genel yayın yönetmeni İbrahim Kiras, AKP’li Binali Yıldırım – CHP’li Ekrem İmamoğlu ortak canlı yayınına dair değerlendirmede bulundu. Kiras, “23 Haziran günü yeniden yapılacak seçimin ana konusu da 31 Mart seçiminin iptal gerekçesi olacak gibi görünüyor” diyerek, “İnsanlar bir anlamda YSK’nin kararını oylayacaklar” ifadesini kullandı.

 

 

Kiras’ın “Kimin fikri değişti” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

 

(…) Benim gördüğüm kadarıyla, benzer konularda benzer çözüm yolları öneren iki aday karşı karşıya gelmişti. Ama zaten ulaşım, temizlik, gençler, kadınlar, Suriyeliler gibi konularda söylediklerinin hiçbir anlamı yoktu İstanbulluların zihninde. 31 Mart’ta yapılan seçimin neden tekrarlandığı sorusuna verilen cevaplar dışında hiçbir konuda söylenen hiçbir söz ilgi çekici değildi seyirciler açısından.

Dolayısıyla 23 Haziran günü yeniden yapılacak seçimin ana konusu da 31 Mart seçiminin iptal gerekçesi olacak gibi görünüyor. İnsanlar bir anlamda YSK’nin kararını oylayacaklar. Tabii aynı zamanda iktidar partisinin bu konuda sergilediği tavır da oylanmış olacak. Bu bakımdan tartışma sırasında Anadolu Ajansı’nın seçim gününde yaptıklarının hatırlatılması, seçimin iptal gerekçelerinin yeniden gündeme getirilmesi, sözgelimi aynı zarftaki dört pusuladan üçünün geçerli sayılmasındaki tuhaflığın hafızalarda bir kere daha canlanması Cumhur İttifakı’nın adayı için olumlu etki oluşturacak değil. Ama bir televizyon yayınının seçime bir hafta kala seçmenin niyetini değiştirmeye yetecek kadar büyük bir etkisi olması da beklenmemeli.

 
Yazının tamamı için tıklayın