23-63 Ekseni ve Dua’nın önemi

23-63 Ekseni ve Dua’nın önemi
5 Nisan 2015 10:10

Değerli okuyucular! Sohbetimiz, 23-63 Eksenin ve Dua’nın önemi, hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

”Rabbim, bana tarafından temiz bir nesil ihsan eyle. Kuşkusuz Sen duayı işitmektesin.” Kur’anı Kerim, (Al-i İmran, 3/38)

 

Hadis-i şerifler:

 

 

1- ”Zalim olduğunu bile-bile birisine yadım eden kişi, gerçekten de Müslümanlıktan çıkmıştır.” (C. 11, s. 167.)

2- ”Allah’ım! Bana kendi sevgini ve senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver.” (Tirmizi, Devat, 73)

3- ”Allahım! ”Haktan) Ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlaktan sana sığınırım.” (Ebu Davud, Vitir, 32)

 

BİR DUA

 

”Allahümme münzilel kitap, Serialhisap. İhzimilahzap ihzümhun ve zelzilhüm.”

Manası: Ey kitap inzal eden, çabucak gören Allahım düşmanların cemiyetlerini dağıt, onları perişan eyle.

 

Namazlardan sonra bu Duayı okuyanı Cenab-ı Hak düşman şerrinden muhafaza eder ve gönül muradını ihsan eyler. Ahirette ve mahşerde hesabı kolayca görülür.

 

23-63 EKSENİNDE DUAMIZ

 

Yüce Türk İslam alemi olarak, yalnız felakete uğradığımız, zorluk içinde kaldığımız zaman değil, neş’emizin bütünleştiği bolluk ve bereket içinde olduğumuz zamanlarda da her gün en az bir defa bütün kalbimizle Allah’a yönelerek Dua etmemiz ne kadar faydalı ve mutlu olacağına hayret edeceksiniz. Dua derdimizi olduğu gibi, sözlerle ifade etmemize yardım eder. Dua, yükümüzü paylaşmak, yalnız olmamak hissini verir. Ağır yüklerini, üzüntülerini kendilerine taşıyacak kadar kuvvetli insanlar azdır. Başka hiç kimseye söyleyemeyeceğimiz acılarımızı daima ve huzur içinde Allah’a el açarak dua ile söyleyebiliriz. Dua Haram işlere teşebbüs etme ve ahlaksızlıklardan uzaklaşmanın ilk adımıdır. Sadakat, samimi ve Allah korkusu olan bir insanın, Dua edip de bir faydasını görmeyen bir tek insan gösterebilir miyiz?

 

23-63 Ekseni Halkı’nın, daha çok Duaya çok ihtiyacı vardır. Neden daha çok dua? Dünya’nın gözü 23-63 Eksenindedir. Burada ikamet edenlerin, ruhları güven duyan, Milletvekili adaylarına ihtiyacı vardır. Keban’dan Brecik’e kadar olan fay Hattı’nın stratejik önemini defalarca sizlerle paylaştık. Onun içindir ki, bu bölge halkı daima Dua etmelidir ki, 07-Haziran seçiminde oy verip seçeceğimiz adayların, Allah korkusu, vicdan muhasebesi, namusunu, şerefini ve ailesini düşünen, Vatan sevgisini ruhunda taşıyan, rüşvet yiyenlere fırsat vermeyen, menfaatler müşterektir alış veriş karşılığı, dış güçlerin hegemonyasına girerek Türk ekonomisini ve siyasetini zaafa uğratmayan, Elazığ-Şanlıurfa da tarımın modernleşmesi için samimiyetle gayret gösterebilecek, sanayici ve çiftçiyi destek istediği noktalardan mahrum bırakmama ahlakına sahip olacak, kaybedilen makam ve parayı bulabilirim ama, Allah korusun namus ve şereflerinin leke almamasını düşünen, namusluyum şerefliyim diyebilmek için, namuslu ve şerefli olmak gereklidir. Namus ve şeref görünmez bir cevherdir, çok kere ona sahip olmayanlar sahipmiş gibi görünenler gibi olmamalıdır. Onun içindir ki, 23-63 Eksenine, sadakat ve samimiyetle hizmet etme ruhunu taşıyan ve vicdan muhasebesi yapan adaylara ihtiyaç vardır.

 

Cenab-ı Allah’tan dlieğim, siyasi parti liderleri bu yazdıklarımızı okur ve ona göre namusunu, şerefini, ailesini, utanma duygusu olan ve Vatanını düşünen kişileri aday gösterirler. Haram faaliyeti olan ve menfaat karşılığı taviz verip faaliyet gösterenler, bile bile aday gösterildiği zaman, o haram olan pislikleri işleyenlerin günahlarına ortak olmayı kabulleniyorlar demektir. Lafla ben İslamiyeti savunuyorum, ben Vatansever’im, ben haram yemem, ben dürüstüm diyecek hem de, ruhunda şeytanın yaptığı tüm işlere ortak olanların Milletvekili seçilmesine vesile olacak. Bu bir münafıklık ve riyakarlığın ta kendisidir. Bu yazdıklarımıza itirazı olan var mı? Varsa, hodri meydan!

 

Kainatı döndüren tükenmez kuvvete inanmanın ne olduğunu, Amiral Börd’ün, şu hatırası ne güzel anlatıyor.. ”1934 senesinde Ross Borrier buzları altında gömülü bir kulübede beş ay kaldım. 78 ci arz derecesi güneyinde benden başka canlı mahluk yoktu. Kulübemin üstünde kar fırtınaları uğuldayarak geçiyordu. Soğuk sıfırdan aşağı fahrenhayt 82 derece idi. Sonsuz bir gece etrafımı tamamen kaplamıştı. Sonra gördüm ki, sobamdan çıkan asit karbonikten tedricen zehirlenmekteydim. Ne yapabilirdim. en yakın imdat yeri 216 kilometre mesafede idi. bir kaç aydan evvel bana yetişmelerine imkan yoktu. Sobamla vantilatörü düzeltmeye çalıştım. Fakat tütmeye mani olamamıştım. Öyle zayıflamıştım ki, yatağımdan kalkacak takatim yoktu. Sabaha kadar yaşamayacağımdan korkuya düştüğüm kaç defa vaki oldu. Kulübemde öleceğime ve cesedimin ebeddi karlar altında gizleneceğine kani oldum”

 

Amiral Börd hemen orada yazdığı hatıralarına şöyle devam etti: ”Başımın üstündeki yıldızları, burçları ile seyyarelerin nizam ve intizamını, güneşin ebedi olduğunu, vakti gelince Güney Kutbu çöllerini bile aydınlatmak üzere geri döneceğini düşündüm. Ve ben burada yalnız değildim.”

 

Amiral Börd içindeki vasıtaları hayatı boyunca tüketen insanlardan değildi. İçinde hiç kımıldamayan derin kuvvet madenleri vardı. Allah’a döndü ve o kuvvet madenlerini işletmeyi, kullanmayı bildi.

 

Dua, bir cihetten sorunlarınızı kağıda yazmak gibidir. Bazan üzüntüleriniz öyle mahrem mahiyettedir ki, en yakın akraba, veya dostunuzla bile münakaşa edemezsiniz. O zaman cevabınız duadır. Hangi sinir ve ruh hastalıkları mütehassısı bize söyleyebilir ki, sıkılmış ve sinirlerimiz gerilmiş olduğu zamanlar, ruhumuz işkence içinde kıvranırken derdimizi birine söylemek, fenni bir tedavi şeklinden daha az tesirli olabilsin. Dua, insanın vücude getirebileceği en kuvvetli bir kudret şeklidir.

 

Dua etme ihtiyacında olduğunuz zaman hiç bir şey bulamıyorsanız şunları söyleyiniz: ”Allahım.. Beni selametlere alet eyle. Kin olan yere muhabbet, cüzdan muhasebesi yerine vicdan muhasebesi, hakaret olan yere af, şüphe olan yere İman, kader olan yere ümit, karanlık olan yere ışık, hüzün olan yere sevinç götürebileyim. Allahım senden niyaz ettiğim, teselli bulmaktan çok teselli vermektir. Anlaşılmaktan çok anlamak, sevilmekten çok vermektir.”

 

Zira verirken alırız, affederken affediliriz. Ölürken ebedi hayata doğarız. Dua etmesini bilmiyorsanız, Hindistan’daki Khond kabilesinin duasını tekrarlayınız.

 

”Allahım, hakkımızda en hayırlı olan nedir, biz bilmiyoruz. Fakat sen biliyorsun. İşte biz onun için dua ederiz.”

 

Elazığ-Şanlıurfa’nın dermanısın
Vicdan muhasebesi yapanların yoldaşısın
Allahtan korkanların imdatçısısın
Harran ovasının koruyucususun
Lütfet 23-63 Eksenine ya Rabbena (Numan Aladağ)

 

Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri şükranla anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

Kaynakça:

Hadis-i şerifler: Dua mecmuası ve Salat-ı Tefriciye Yazan Seyyidi Muhammed Salih Kadiri 1951
Amiral Börd’ün hatırası kaynakçası: Günün getirdikleri Kemal Sönmez 1961

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun