21 kilometre koşup, sınırı vizesiz geçtiler

21 kilometre koşup, sınırı vizesiz geçtiler
4 Haziran 2017 13:26

EDİRNE’de, Türk- Bulgar- Yunan Dostluk Derneği (TUYUB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 21 kilometrelik ‘sınırsız dostluk’ yarı maratonuna farklı ülkelerden 507 sporcu katılırken, erkeklerde Etiyopyalı Sulti Güre Timbre, kadınlarda ise Tuğba Bozkurt Batur birinci oldu.

 

 

 

 

 
Sporcular parkurda Yunanistan Kastanies gümrüğünden pasaportsuz ve kontrolsüz olarak geçerken, atletlerden Hüseyin Burgaz ve Bilal Gün maratona ay yıldızlı kravat ve takım elbiseyle katıldı.

 

 

 

 

Edirne Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türk- Bulgar- Yunan Dostluk Derneği tarafından organize edilen Sınırsız Dostluk yarı maratonuna farklı ülkelerden 507 sporcu katıldı. Selimiye Camii önündeki başlangıç noktasına gelen sporcular ısındıkları sırada Edirne Belediye Bandosu çaldığı şarkılar eşliğinde göbek attı. Yarışmacılar arasında spor ayakkabılı ancak takım elbiseli gelen Hüseyin Burgaz ve arkadaşı Bilal Gün dikkat çekti. Yarı maratona ay-yıldızlı kravat ve takım elbise giyerek katılan iki arkadaş diğer yarışmacılar tarafından da ilgiyle izlendi. Hüseyin Burgaz, idmanlarda bile takım elbise giydiklerini ifade ederek, “Takım elbiseli sporcular olarak insanlara bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu sporu gençlere sevdirmeye çalışıyoruz, kıyafetin önemli olmadığını, her şekilde koşabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Biz böyle spor yapmayı da seviyoruz. Daha önce çok koştuk, idmanlarımızı da genelde takım elbise ile yapıyoruz. Daha öncede bir çok maratona katıldık, burada şov amaçlı katılıyoruz. Türkiye takım elbise ile koşan sadece ikimiziz” dedi.

 

 

 

Takım elbiseli atletlerden Bilal Gün de koşunun en ucuz ve en güzel spor dallarından biri olduğunu ifade ederek, “Koşunun yapılabilecek en ucuz ve en güzel spor olduğunu göstermek için, hareket edebilmenin önemini göstermek için takım elbise ile koşuyoruz. en uzun mesafe olan 100 kilometrenin bile üzerindeki koştuk. Çöl maratonuna hazırlanıyoruz. Şuanda ısındığımızda vücut 43 derece sıcaklıkta koşarken bu 50 dereceyi buluyor. Bunu hayati riski göze alarak yapıyoruz ama ona göre idmanlarda bile halen takım elbise kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

21 KİLOMETRE KOŞUP, SINIRI VİZESİZ GEÇTİLER

 

 

Verilen işaret ardından Karaağaç Mahallesi’ndeki Pazarkule Sınır Kapısı’nı geçip, karşı taraftaki Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’ndan vizesiz ve kontrolsüz dolaştı. Yunan sınırındaki nöbetçi askerler, tampon bölgeye gelen gazetecilerin görüntü almalarına izin vermedi.

 

 

Selimiye Camii önünde biten 21 kilometrelik yarı maratonu erkeklerde Etiyopya uyruklu Sulti Güre Timbre, 1 saat 6 dakika ve 12 saniyelik süreyle ilk sırada tamamladı. Yarı maratonda ikinciliği Geteye Gelaw, üçüncülüğü ise Nuri Kömür kazandı. Kadınlar kategorisinde 1 saat 34 dakika 59 saniye ile Tuğba Bozkurt Batur birinci, Seda Kurtoğlu ikinci, Akşegül Gökçe ise üçüncü oldu. Yarım maratonu ilk sırada tamamlayan Sulti Güre Timbre sıcak havanın kendisini etkilediğini ancak birinci olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

 

 

Kadınlarda birinci olan Tuğba Bozkurt Batur da zorlanmadığını ifade ederek, “Çok heyecanlıydı, birinci olmam çok önemli değildi. Koşarken herkes birbirine çok destek oldu. Yolda bize destek olanlar vardı. İlk kez denediğim maratonda birinci olmak beni de mutlu etti. bundan sonraki maratonlara da katılmayı düşünüyorum” dedi.

 

 

Yarı maratonda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenecek olan törenle verilecek.

 

 
Kaynak: Engin ÖZMEN – Ali Can ZERAY/EDİRNE (DHA)