2020 Vergi Affı Gelecek mi

2020 Vergi Affı Gelecek mi
11 Mayıs 2020 08:39

Vergi alınması durumu birçok kişinin hoşuna gitmese de devlet için gereklilik arz eden ve devlet işlerinin sürekliliğinin sağlanması, aksamaması için oldukça önemli bir konudur. Bu herkes tarafından elbette bilinmekte. Bunun yanı sıra her yıl merakla beklenen vergi konuları ise şüphesi güncel vergi dilimleri ve vergi affıdır. Vergi kesintilerinin ne orandan, ne kadar olacağı ve ne kadar etkilenileceği kişiler için önemlidir. Öncelikle sizleri vergi dilimleri 2020 güncel oranlar ile bilgilendirelim. Biliyorsunuz ki bu vergi dilim oranları her yıl değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle sizlerin hangi vergi dilime dâhil olduğunuzu ve vergi dilimi hesaplamasını anlatacağız. Bu yıl yani 2020 vergi dilimi oranları şu şekildedir:

  • Vergi dilimi 0-22 bin TL olanlar için %15
  • Vergi dilimi 22-49 bin TL olanlar için %20
  • Vergi dilimi 49-180 bin TL olanlar için %27
  • Vergi dilimi 180-600 bin TL olanlar için %35
  • Vergi dilimi 600 bin ve üzeri olanlar için ise % 40 olarak belirlenmiştir. Tabii bu tarife ücretliler için olup ona göre hesaplama yapmanızı öneririz.

Sıkça sorulan diğer bir konu ise vergi affı. Bu konu ise devletin maliye bakanlığı önderliğinde diğer ilgili kurumlarla istişare yapılarak karar alınır. Vergi affı ülkemizde yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren ve merakla beklenen konular arasındadır. Çünkü vergi affında vergi borçlarına 2 seçenek getirilir. Birincisi vergi borçlarının yapılandırılması ve kişilerin ödemesini uygun hale getirerek esnetilmesi, ikincisi ise bu vergi borçlarının silinmesi. Bu iki seçenek te görüşmeler sonucu ortaya çıkarak karara bağlanır. Vergi konularını daha yakından takip etmek ve diğer birçok konu ve alanda bilgi sahibi olmak istiyorsanız vergihocasi.com sitesini takip edebilirsiniz.