‘2018’de sağlıkta hangi branştan kaç kişi atanacak?’

‘2018’de sağlıkta hangi branştan kaç kişi atanacak?’
22 Aralık 2017 11:42

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, binlerce sağlık personelinin merak ettiği 2018 yılı atamalarına ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a yazılı bir soru önergesi verdi. Atama bekleyen binlerce sağlık personelinin tek tek branşlarını sıralayan CHP’li İrgil, 2018’de hangi branştan kaç kişinin atanacağını sordu.

 

 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde 2018 yılında en az 36 bin sağlık personeli ataması yapılacağını belirtmiş ve “9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz, onlar zaten otomatik, mecburi hizmetten dolayı alıyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz” ifadelerinde bulunmuştu.

 

 

Verdiği soru önergesinde bu ifadeleri hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, atama bekleyen binlerce sağlık personeli olduğunu belirterek bu branşları da tek tek sıraladı.

 

 

İrgil önergenin gerekçesinde; “Radyoloji Tekniker ve Teknisyenleri, Acil Tıp Tekniker ve Teknisyenleri, Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri, Ameliyathane Teknikerleri, Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri, Tıbbi Sekreterler, Fizik Tedavi Teknikerleri, Diyetisyenler, Hasta Bakım Teknikerleri, Diyaliz Teknikerleri, Odyometri Teknikerleri, Elektronörofizyoloji Teknikerleri, Radyoterapi Teknikerleri, Röntgen Teknikerleri, Engelli Bakımı Ve Rehabilitasyon Bölümü Teknikerleri, Yaşlı Bakım Teknikerleri, Çevre Sağlığı Teknisyen ve Teknikerleri, Eczane Teknikerleri, Diş Protez Teknikerleri, Patoloji Teknikerleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri, Çocuk Gelişimciler, Hidroterapi Teknikerleri, Ortopedi Teknisyenleri, Optisyenler, Biyologlar, Psikologlar, Sağlık Fizikçileri, Dil Konuşma Terapistleri, Fizyoterapistler, Ergoterapistler atama müjdesi beklerken Bakan Demircan sadece ebe ve hemşire atamasından söz etti” dedi.

 

 

PLANLAMA YAPILMADI MI?

 

 

CHP’li İrgil verdiği önergede Bakan Demircan’a şu soruları yöneltti:

 

 

· Sağlık Bakanlığı 2018 personel alımı meslek ve branşlar ile atama sayılarına ilişkin ne zaman açıklamada bulunacaktır?

· 2018 bütçesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve onaylanan Sağlık Bakanlığı’nın, 2018 sağlıkçı atamalarına ilişkin bir açıklamada bulunmamasının nedeni nedir? Bakanlık personel alımı için henüz detaylı bir planlama yapmamış mıdır?

· 2018 yılı içinde sağlık alanında toplam kaç atama yapılacaktır?

· Bu atamalar hangi tarihlerde yapılacaktır?

· Bu atamalarda; hangi meslek ve branş gruplarında kaç kişinin ataması yapılacaktır?