2017 Nisan ayı yabancılara konut satış rakamları

2017 Nisan ayı yabancılara konut satış rakamları
24 Mayıs 2017 16:11

2017 yılında yabancı vatandaşlarına konut satışında artışlar gözlemleniyor. Özellikle nisan ayı TÜİK verilerine göre derlenen istatistikler neticesinde konut satışlarının en çok olduğu iller ve en az olduğu iller listelenmiş bulunuyor. Yabancı konut satışı konusunda, gelin bu illerimizi detaylıca ve yüzdesel olarak inceleyelim.

 
TÜİK (Devlet İstatistik Enstitüsü) Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünden yararlanarak derlediği bilgilere göre 2017 yılının Nisan ayında satışı gerçekleştirilen 144 (yüz kırkdört) bin 446 (dörtyüz kırk altı) konutun %17.5’ini oluşturan 20 bin 66’sı İstanbul’da, yüzde 11.7’sini oluşturan 13 bin 364’ü Ankara’da ve yüzde 6.3’ünü oluşturan 7 bin 170’ini İzmir’de satıldı. Türkiye’de konut satışlarının en düşük olduğu şehirlerimiz; 4 konut satışı ile Hakkari, 8 konut satışı ile Ardahan ve 18 konut satışı ile Şırnak oldu.

 
Yabancıların konut alımına ilgisi çoğaldı: Yabancıların Türkiye’de konut alımına olan ilgisinde büyük artış gözlemleniyor. Bunun başlıca nedenlerinin başında hükümet tarafından konut alımına getirilen teşvikler olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce hükümetin getirdiği kanun maddesindeki değişiklikte en az 1 milyon dolar’a ev alan yabancılara Türk vatandaşlığına geçiş konusunda olanak sağlanmıştı.

 
Yabancı nasıl konut satın alabilir?: Yabancıya konut satışı konusunda vural danışmanlık iş takibi hizmetleri yardımcı oluyor. Kemal bey oldukça ilgili bir kişidir ve sorunlara çözüm ürettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Vural danışmanlık ayrıca yabancılara oturma izni alıp onların rahat bir şekilde ikamet etmelerine olanak sağlıyorlar. Ayrıca uzun süreli oturumlarda, çalışmak amacı güdüyorsa yabancıya çalışma izni belgelerinin alınması konusunda da yardımcı oluyorlar.

 
Oturma izni ve daha fazlası sorun olmaktan çıktı. İkamet tezkeresi alanında icra edilen, sektörde güven veren çalışmaların başında gelen danışmanlık ve iş takibi hizmetleri sayesinde yabancı çok rahat şekilde yasal sorumluluklarını yerine getirebiliyor.