2017 güncel memur maaşları

2017 güncel memur maaşları
8 Ağustos 2017 14:07

Her yıl düzenli olarak enflasyon ile birlikte memurlara yapılan zam, enflasyonun açıklanmasıyla birlikte netlik kazandı.

 

 

2017 güncel memur maaşları bütün memurları ilgilendiriyor, enflasyon zammı azda olsa artış göstermesinden dolayı yeni zamlarla birlikte yeni maaşlarda merak konusu oldu. Memur statüsünde çalışan vatandaşların hizmet süresine göre aldıkları ücretler değişmekte olup, taban ve tavan maaşlarda bağlı bulunan hizmet birimine göre belli oldu. Memurların almış olduğu maaşlarda birime bağlı olarak yaptığı hizmetin süresi, görev aldığı yer ücret farklılıklarına sebep olabilmektedir. Bunlar dışında asgari geçim indiriminden dolayı düşülen vergide zam haricinde maaşlarda farklılık gösteren bir kıstastır. Bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısına göre değişen asgari geçim indirimi memurlara olduğu gibiözel sektörde çalışanlarada uygulanmaktadır.

 

2017 Polis Maaşları

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan polis memurlarının zamdan sonraki maaşları belli oldu. Zamdan sonra genellikle memur maaşı denilince ilk akla gelen polis maaşları oluyor. Kademe kademe farklılık gösteren polis memuru maaşları çeşitli kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Polis Maaşları 2017 yılında sadece aktif olarak görev alan değil, polis olmayı düşünen gençler tarafından da merak edilen bir konu. Enflasyona göre EGM bünyesinde çalışan polis memuru maaşı 4201 tl, başkomiser maaşı ise 4804 tl olarak belirlenmiştir. Toplamda memur maaşlarına yüzde 6.89 oranında zam yapılacak olup, çok yüksek bir artış olmasadayapılan bir iyileştirme olarak görebiliriz.

 

2017 Öğretmen Maaşları

 

2015 yılında yapılan toplu sözleşmeye göre öğretmen maaşlarında 2016 Ocak ayında yüzde 6, 2016 Temmuz ayında yüzde 5, 2017 Ocak ayında 3 ve şuanda aktif maaşlara yansıtılıyor olan Temmuz ayında ise yüzde 4 zam geldi. Son yapılan zamla birlikte eş ve çocuk yardımı, gelir vergisi kesintisi, öğretmen nöbet ücretleri hariç olarak yüzde 2.89 enflasyon zammı ile birlikte yüzde 6.89 zam uygulandı. Derece ve hizmet yılına göre değişen

 

Öğretmen Maaşları 2017 

 

en düşük 2903 tl, en yüksek ise 3348 tl olarak belirlendi. Bunun haricinde öğretmenler, ek ders vererek maaşlarını arttırma şansına sahipler.

 

2017 Astsubay Maaşları

 

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmakta olan astsubayların maaşları genel olarak fazla bilinmektedir. Bunun aksine normal bir memur düzeylerinde maaşı olan astsubayların enflasyon ile birlikte zam uygulaması yapıldı. Yapılan zam ile birlikte  Astsubay maaşları 2017 yılında çeşitli şartlarda meydana gelen durumlardan dolayı değişmektedir. Normal bir astsubay maaşı 3000 tl civarına yaklaştı. En düşük normal astsubay maaşı 2800 tl, en yüksek ise 3100 tl olarak belirlendi. Normal maaşlarının dışında şuanda ülkemizde uygulanmakta olan OHAL’ den dolayı astsubaylar ek prim almaktadırlar. Burada belirttiğimiz maaşlara vergi kesintisi veya ek diğer primler dahil değildir. En düşük 2800 tl alan bir astsubay maaşına ek primler, görev yeri ve hizmet süresi gibi kriterler eklenince 3000 tl üzerinde bir ücrete tekabül ediyor.