2015 Türkiye için çok sıcak bir sene olacak

2015 Türkiye için çok sıcak bir sene olacak
21 Kasım 2014 10:25

Herkesin çok iyi bildiği gibi 2015 sözde Ermeni soykırım iddialarının yüzüncü senesi.

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Bu nedenle Tüm dünyada, Türkiye bu alçak iftira nedeni ile her açıdan çok sıkıştırılacak.

 

Ve bu konudaki sıkıştırmaların dozajını artırmak için içteki hain Türk düşmanları da her türlü şeytan etkinliğini göstereceklerdir.

 

Bundan bilinçli hiçbir yurtsever yurttaşlarımızın kuşkusunun olmadığına eminim.

 

Öncelikle bazı tarihsel anımsatmaları yaparak konumuza girelim.

 

Tarihle biraz ilgilenen herkes çok iyi bilir ki Türkler Anadolu’yu fethettikten sonra Ermenilerle dokuz yüz sene barış ve esenlik içinde yaşamışlardır.

 

Asla aralarında en küçük bir düşmanlık söz konusu olmamıştır.

 

Hatta herkes çok iyi bilir ki bu sadakat içinde yaşamdan dolayı Osmanlı Devleti onlarca etnik grup içinde Ermeniler için ”millet-i sadıka” yani ”sadık millet” betimlemesi ile iltifat etmiştir.

 

Fakat on dokuzuncu yüzyıldan başlamak üzere Rusların Anadolu’da yaşayan Ermenileri kışkırtması sonucunda ”millet-i sadıka” ünvanı verilen bu etnik grup ayaklanarak Türkleri toplu halde yaşadıkları bütün bölgelerde katletmiş, ülkede huzur ve asayiş bırakmamıştır.

 

Osmanlı Devleti de bu acı olaylar karşısında tebaasının güvenliğini sağlamak üzere Ermeniler için tehcir(hicret ettirme, göç ettirme) kararı almış ve bunu uygulamıştır.

 

İşte bu tehcir esnasında bilhassa hastalıklardan dolayı ölümler olduğu doğrudur.

 

Ama Türklerin Ermenileri soykırım iddiaları ile katlettikleri külliyen yalandır.

 

Bakın, eğer Türkler böyle bir şey yapsalardı, Anadolu’da yirminci yüzyıla ulaşan tek bir tane Ermeni kalmazdı ve bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de böyle ağır koşulları olan bir sorunla karşı karşıya olmazdı.

 

Dünyada Türk milletinin düşmanları bu iftirayı sürekli kaşıyarak Türkiye’yi köşeye sıkıştırma gayreti içindedirler.

 

Birçok ülkenin parlamentoları bu uluslararası iftirayı hayasızca onaylamışlardır.

 

En uygar ülkeler olara bildiğimiz İsviçre ve Fransa bile ‘’Sözde Ermeni soykırım iddialarının reddinin suç sayılmasıyla ilgili yasal düzenlemeler’’ yapmışlar ama Fransa parlamentosunun çıkardığı bu yasayı, ‘’Anayasa Konseyi’’ reddetti.

 

Fransa’dan çok daha önce İsviçre’nin çıkardığı böyle kin ve nefret dolu yasa nedeniyle 2005 senesinde Sayın Doğu Perinçek’in ‘’Sözde Ermeni soykırım yalanları’’ ile ilgili Lozan’da yaptığı bir konuşma nedeniyle kendisine hapis ve para cezası verilmiş ama çok yakın bir zamanda böyle sakat yasayı AHİM, insan haklarına aykırı bulmuştur.

 

Bunun sonucunda Doğu Perinçek haklı bulun muştur ki bu aynı zamanda Türkiye’nin zaferi olmuştur.

 

Halbuki Tarihsel gerçeklere baktığımız zaman böyle bir yasayı tersinden bizim parlamentomuzun çıkarması gerekirdi.

 

O günlerde İsviçre mahkemelerinin bu tutumuna ve Doğu Perinçek’e yapılan bu zulme karşılık olarak ve de tam anlamıyla inanarak, milletvekili hak ve yetkilerim çerçevesinde bir kanun teklifi vermiştim.

 

Yukarıda değindiğim gibi 2015 de çok gereksinim duyacağımız ve tarafımdan verilen 11-05-2006 tarihli0 bu kanun teklifinin adı ‘’Ermeni Soykırım Yalanlarının Cezalandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi’’ idi ki, başlığı ile birlikte tam metni aşağıdaki gibidir.

 

Daha sonra bu kanun teklifim, benim de katıldığım ve gerekçelerinden anlaşıldığı gibi iyi bir savunma yaptığım halde Adalet Alt Komisyonu’nda çok geniş olarak görüşüldü ama hem AKP hem de CHP’li üyelerin oylarıyla çok talihsiz bir şekilde reddedildi.

 

Böyle bir kanuna 2015’ten itibaren gereksinim duyacağımızın kesin olduğu gerçeğini belirttikten sonra kanun teklifinin tam metnini TBMM tutanaklarından alarak, örnek olması bakımından orijinal haliyle aşağıya aktarıyorum.

 

 

1

2

 

3a

 

4

5

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!