20 bin hâkim-savcının kişisel bilgileri kopyalandı

20 bin hâkim-savcının kişisel bilgileri kopyalandı
3 Mayıs 2016 12:19

20 bine yakın hâkim-savcı ve avukat diken üstünde.Yargı mensuplarının üyesi oldukları ve özel şifre ile girdikleri adalet.org isimli sitedeki tüm bilgiler polis tarafından kopyalandı. Sitenin kurucusu Hakim Aydın Başar, “Hakim-savcılar arasındaki mesajlar da kopyalanmış” dedi. Site üyeleri şimdilerde şifrelerini değiştirmeye çalışıyor.

 

 

 

Dinçer GÖKÇE/Hurriyet.com.tr/

 

 

Yargı camiasının en büyük sitesi olarak bilinen adalet.org’un İzmir’de bulunan sunucu şirketine dün polisler gitti. Polis memurları, ellerindeki arama kararını
göstererek, sitenin tümünü kopyaladı.

Konu ile ilgili açıklama ise 15 yıl önce siteyi kuran isim olan Balıkesir Hakimi Aydın Başar’dan geldi.

 

 

SİTENİN TÜMÜ KOPYALANDI

 
Aydın Başar sitede yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Dün adalet.org gecesinden dönmüş ve o günün mutluluğu ile bu akşam gecede çektirdiğimiz resimlere bakacaktım. Akşam üstü bir haber aldım. Sitenin yayınlandığı İzmir’deki sunucu şirketi polisler ziyaret etmişler. Ve ellerindeki arama kararı gereği ,sitenin tümünü kopyalayıp gitmişler. Yani Facebook sitesinin tümünün kopyalanması veya herkesin telefon görüşmelerinin kayıt edilip kopyalanması gibi. Siteye giriş şifreleriniz ve her şeyimiz kopyalanmıştır.

 

 

Aslında sitedeki forumların kopyalanması sorun değil; isteseler ben toplar verirdim onlara. Ancak kişiler arası yapılan ,yani herkese açık olmayan özel mesaj veri tabanı da kopyalanmış. Yani sitede özel mesaj olarak yazılan tüm mesajlar şu anda polisin elinde. Bu şu demek bu siteye kayıtlı 20 000 kişi potansiyel şüpheli görülmüştür. Tahmin ediyorum ki o arama kararını isteyen Cumhuriyet Savcısı veya kararı veren veren meslektaşımın da mesajı vardır; o mesaj veri tabanında.”

 

 

ŞİFRE İLE GİRİLİYOR

 
Adalet.org isimli siteye, yalnızca yargı mensupları üye olabiliyor. Üyeler, kendilerine ait özel şifre ile siteye girebiliyor. Üyeler, sitede bulunan forumlarda yazışabildikleri gibi, birbirlerine direk mesaj da atabiliyor.

 

 

KARARDA ŞÜPHELİ İSMİ YOK

 
Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı Hakim Aydın Başar, “Arama kararı elimde. Kararda herhangi bir suç isnadı yok. Herhangi bir isim de yok. Sitenin log kayıtlarının bir defaya mahsus olmak üzere kopyalanması kararı bu. Talep İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilmiş. İzmir Sulh Ceza Hakimliği de bu kararı vermiş” dedi.