20 Bin Genç 'Kötülüklere Hayır' Dedi

20 Bin Genç 'Kötülüklere Hayır' Dedi
21 Kasım 2012 17:13

GEBZE Belediyesi ile Yeşilay Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’de bir ilk olan ‘Kötülüklere Karşı 10 Bin Yeşil Adım Yürüyüşü’ yaklaşık 20 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Gebze Belediyesi ve Yeşilay Kocaeli Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğine 50 okuldan katılan 20 bin öğrenci, Gebze Kent Meydanı’nı doldurdu. Ulusal düzeyde ilk defa Gebze’de düzenlenen ve gençleri kötü alışkanlıklardan koruma ve bilinçlendirmenin hedeflendiği etkinlik ses getirdi. Ellerinde pankart ve rüzgar gülleriyle Gebze Kent Meydanı’nda toplanan binlerce öğrenci, Grup Ehli Keyif’in söylediği şarkılara eşlik etti.

 

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliği yaptığı yürüyüşe İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakkı Özgür, Yeşilay Kocaeli Şubesi Başkanı Bilal Başkonuş, dernek yöneticileri, TEMA Vakfı temsilcileri, mahalle muhtarları, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Adnan Köşker, “Her şeyin ilkini yapıyoruz. Bu da ilklerden bir proje. Geleceğimizin teminatı olan sizleri çok seviyoruz. Sizleri zararlı alışkanlıklardan korumak hepimizin görevi. Kötülüklerin önüne geçmek, sizleri bağımlılık yapıcı maddelerin tehlikelerinden korumak, birlikte yürütülecek toplumsal mücadeleyle olur. İşte buradan, Gebze’den bu mücadelenin fitilini, ilk yürüyüşümüzle ateşlemiş olduk” dedi.

 

 

Yürüyüş boyunca öğrenciler ellerinde taşıdıkları rüzgargülü, broşür, pankart ve dövizlerle halkı kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda uyardı. Yürüyüşe çevredekiler ve esnaf da alkışlarla destek verdi.