2 milyon haneye sosyal yardım kartı dağıtılmış!

2 milyon haneye sosyal yardım kartı dağıtılmış!
1 Aralık 2017 10:35

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 2 milyon haneye sosyal yardım kartı teslim ettiklerini açıkladı. Bakan Sayan Kaya’nın yanıtı, Türkiye’nin ekonomik tablosunu gözler önüne serdi. Her hanede 5 kişinin yaşadığı göz önünde bulundurulduğunda 10 milyon kişinin sosyal yardım aldığı ortaya çıktı.

 

 

YARDIM YAPILAN ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ…

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, çeşitli kuruluşlar tarafından yardım yapılan kişilerin basın önünde teşhir edilmesini eleştirdi. Gürer, “Kurum kuruluş yöneticileri, belediye başkanları ve diğer yardım kuruluşlarının ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtmaları, özellikle çocukların bu amaçla öne çıkarılması dini ve toplumsal değerlerimizle örtüşmemesine rağmen sürdürülmektedir. Çocuk psikolojisi dikkate alınarak yardımların basın ve kamuoyuna yansımaması için düzenleme getirilmesi düşünülmekte midir?” şeklinde soru yöneltti.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, “Bakanlığımız tarafından yürütülen sosyal yardım faaliyetleri anayasa ve ilgili mevzuat çerçevesinde, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleri esas alınarak, insan haklarına saygılı ve insan onuruna yakışır bir şekilde sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayırım gözetmeksizin yürütülmektedir” dedi.

 

 

KONUTTA ÖDEME UYGULAMASI

 

 

Bakan Sayan Kaya, “Bu kapsamda sosyal yardım alan vatandaşlarımıza hizmetlerin sunumunda ‘insanı merkeze alan’ bir yaklaşımla çeşitli düzenlemeler getirilmiştir. Bu çerçevede; 2 milyon haneye sosyal yardım kartı teslim ettik, vatandaşlarımıza yardım ödemelerinin yattığı dönemlerde SMS göndermeye başladık ve konutta ödeme uygulamasına geçtik” açıklamasında bulundu.

 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle belediyelerin çeşitli konularda yaptıkları yardımları, hem sosyal medyadan hem de basın aracılığıyla kamuoyuna duyurmaya devam ettiğini belirterek, “Çocuklara verilen bir poşet kırtasiye malzemesi, ayakkabı ya da kaban, özürlülere verilen tekerlekli sandalye bile günümüzde basın aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaktadır. Yardım yapılırken çekilen fotoğraflar, hem kurumların sosyal medya hesaplarından hem da basın aracılığıyla teşhir edilmeye devam edilmektedir. Bu tür yardımların siyasi malzeme olarak kullanılmasına artık bir son verilmelidir” dedi.

 

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal yardım kartının verildiği hane sayısının 2 milyonu bulmuş olmasını Türkiye’deki ekonominin iyi gitmediğinin bir göstergesi olarak değerlendirdi. Gürer: “İçeriği ne olursa olsun, bugün devlet yardıma muhtaç insanların yaşadığı 2 milyon haneye sosyal yardım kartı dağıtmış. Bu yaklaşık 10 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu gösteriyor. Devlet, elbette yardıma muhtaç olan bireylerine gerekli yardımları yapacaktır. Ancak asıl yapması gereken yardıma muhtaç insanların sayısının artmasını önleyecek tedbirler almaktır. İşsizliğin hat safhaya ulaştığı ülkemizde, istihdam alanları yaratılmalı, ihracata yönelik değil, üretime dayalı bir politika izlenmelidir” şeklinde konuştu.