2 bin 700 öğrenciye 3 haftadır okul bulunamadı

2 bin 700 öğrenciye 3 haftadır okul bulunamadı
13 Ekim 2015 11:53

Okulların açılmasına rağmen Bursa’da 2 bin 700 öğrenci dersbaşı yapamadı. Hiçbir okula yerleştirilmeyen öğrencilerin velileri bakanlığa tepkili: “Çocuklarımız ağlıyor. 15 gündür oyalanıyoruz. Çocuklar sıfır puan alsa da ortada kalma hakları var mı? Oğlumu dağa mı çıkarayım?”

 

 

İlk ders zilinin çalmasının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen Bursa’da 2 bin 700 Öğrenci, hâlâ hiçbir Okula yerleştirilmedi. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterdi. Veliler, çocuklarına okul bulunmasını isterken gittikleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bütün kapıların yüzlerine kapandığını, azarlandıklarını ifade etti. Öğrencilere açık öğretim lisesinin adres gösterildiği öğrenildi.

 

 

Çocuklarının TEOG puanlarının yetmediği gerekçesiyle okula yerleştirilmediğinden yakınan veliler, ilçe milli eğitim binası önüne gelerek yetkililerden sorunlarının çözülmesini istedi. Kadir Yıldırım, çocuklarının okula gidemediği için ağladığını belirterek, “Çocuklar lise birinci sınıfa başlayacak ama maalesef hâlâ yerleştirilemedi. Milli Eğitim buna bir şey yapamıyor mu? Her semtte bir iki okul yapsın da bu çocuklar okulsuz kalmasın, mağdur olmasın.” dedi.

 

 

Velilerden Rabia Eşrefoğlu de oğlu Burak’ın 233 puan aldığını, okulların açılmasının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen oğlunun yerleşemediğinden yakınarak şöyle konuştu: “Sistem bizi okula yerleştirmiyor. 15 gündür oyalanıyoruz. Bayramdan önce başvurduk, kabul etmediler. 15 gün beklettiler bizi, bir daha tekrar başvurduk, bir haftadır bekliyoruz ama yine cevap yok. Eylül’ün 8’inden beri buradayım. Milli Eğitim’e de gittim, kapıdan beni savdılar. ‘Açıkta öğrenci kalmayacak.’ dendi ama hâlâ kimse okula yerleşmedi.”

 

 

‘OĞLUMU DAĞA MI ÇIKARAYIM?’

 

 

Gözyaşları içinde oğluna okul isteyen velilerden Gülşen Ünal ise çocuklarının mağdur olduğunun altını çizerek, “Tamam da bu çocuklar sıfır puan alsa da var mı ortada kalma hakları. Nerede bu eğitim, dağa mı çıkarayım şimdi ben bunu?” şeklinde tepki gösterdi. Velilere destek veren Türk Eğitim Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Sarnık ise “Sorun kapasite eksikliğinden kaynaklanmıyor. Yönetimin beceriksizliğinden kaynaklanıyor. Burası Afrika ülkesi mi? Öğrenci okul arıyor okumak için. Sadece kadrolaşmadan başka bir şey beceremiyor musunuz?” dedi.