19 Mayıs'ta Mevlüt Okutulsun

19 Mayıs'ta Mevlüt Okutulsun
14 Ocak 2012 12:43

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en dürüst yazarlarından Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru da 19 Mayıs’ı hazmedemeynlere tepki gösterdi:

19 Mayıs’ta mevlit okutulsun! Sinsi Devrim

 

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en dürüst yazarlarından Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru da 19 Mayıs’ı hazmedemeyenlere tepki gösterdi:

 

ÇEŞİTLİ adlar verilebilir.

Sessiz devrim.

Pasif devrim.

Sinsi devrim.

Ne sıfat koyarsanız koyun.

Hangisini beğenirseniz onu seçin.

Yapılmış olan bir karşı devrim.

Sonuçta; Cumhuriyetin bütün varlığını ortadan silmek için sessizce, sinsice, pasifçe, halktan yüzde 50 oy almanın desteğiyle hamle üstüne hamle yapılmakta.

Son bir hamle daha yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının bayramı olarak öğrencilerin 77 yıldan beri “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak stadyumlarda kutlanması kaldırıldı.

Bu noktaya da gelindi.

Cumhuriyetin bitirilişi! Her dakika devam ediyor.

Bu kararı alan intihalcilikten üniversiteden atılmış Milli Eğitim Bakanı’nın ve onu destekleyenlerin; “19 Mayıs’ta törenleri yasakladık yerine stadyumlarda mevlit okumayı koyalım” dediklerini ve sinsi sinsi güldüklerini duyar gibiyim.

Stadyumlarda toplanılır.

Öldü, aramızdan ayrıldı denir.

Cumhuriyetin ruhuna mevlit okutulur.

Üç defa tekrarlanır.

Hakkınızı helal edin.

Hakkınızı helal edin.

Hakkınızı helal edin.

Çok çirkin, cahil, sinsi niyetli yakıştırmalar yaptılar. 19 Mayıs’ta öğrencilerin stadyumlarda yaptığı gösterilerin Mussolini döneminin Faşist İtalyası’na öykünme sonucu ithal edildiğini söylediler.

Oysa bu gösteriler Cumhuriyet’ten önce 1916’da “İdman Bayramı” adı altında başlamıştı. İlk bayram îsveç’de spor eğitimi gören Selim Sırrı Tarcan’ın öncülük etmesiyle 29 nisan 1916’da İstanbul Kadıköy’de İttihat Spor Kulübü’nün çayırında gerçekleşir. Araya dünya savaşı girer.

Sonra Kurtuluş savaşı yapılır.

1926’dan sonra 19 Mayıs kutlama törenleri “cumhuriyetin aydınlık yüzü” olarak devam eder.
Törenlerde liseli kız çocuklannın da erkek çocuklarla eşit-kıyafetler içinde aynı sportif hareketleri yapmalan sinsi bir gericilikle hep eleştirilirdi.

“Baldır bacak bayramı” derlerdi.

Oysa cumhuriyet; kadını örten, kadını kendi vücudundan utandınr hale sokan, sıkı sıkıya başını bağlayıp, etekleri yeri süpürürcesine giydirerek kadını erkeğin arkasında ikinci sınıflığa iten, okula göndermeyen, eğitimli mesleklerde iş hayatrna sokmayan zihniyete karşı “aydınlık ve ilerici bir tavır olsun” diye 19 Mayıs törenlerini bayramlaştırmıştı.

Arap Bahan’na ömek gösterilen Türkiye’nin içinde işte bu “kadınla erkeğin eşit olması gerektiğini” vurgulayan 19 Mayıs törenlerinin aydınlık yüzü de vardı.

Karşı devrim onu da yıktı.

Sıra şimdi Anıtkabir’e geldi.

Anıtkabir ziyaretleri kaldınlabilir.

Karşı devrim bir hamle daha yapar..

Türbanlı yargıçlar da gelir.

Karşı devrim gücünü; “Oy veren ama görmeyen… Oy veren ama düşünmeyen… Oy veren ama konuşmayan…” toplumdan alır.

 

UYAN BORUSU

 

Cebimize para koy ilanı! Kayseri, Niğde, Nevşehir ve civan şehirlerdeki Ziraat Odalan Başkanları ile sığır besicileri dün iktidar yanlısı gazetelere (Şafak, Star, Sabah, Haber Türk, Hürriyet) tam sayfa ilan verdiler.

Başbakan ın “sıfır faizli hayvancılık kredisi” sözü verdiğini hatırlattılar ve “faizleri artırmayın yoksa batanz” demeye getirdiler. Yani açıkça yandaş gazetede ilan yoluyla “faizleri bizim için sıfır tutarak cebimize devlet sırtından para koy imtiyazı” istediler.

Ekonomimiz yeni bir aşamaya girdi.