19 Mayıs ve 23-63 Ekseni

19 Mayıs ve 23-63 Ekseni
18 Mayıs 2015 11:19

Ey Yüce Türk İslam alemi! Sohbetimiz, 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramı hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Türk gençliğine ve ruhunda gençlik nurunu koruyan Yüce Türk Milletine Kutlu Olsun.

 

Dini ve Milli Bayramlar; Türk İslam kültüründe, genel olarak insanların mutluluklarını, esenliklerini simgeleyen sevinç, mutluluk, gönül coşkusuyla kullandığımız saadet günlerimizdir.

 

Bayramlar; dini, Milli olmak üzere 2 grupta toplanır.

 

A) Dini Bayramlarımız: 1- Ramazan Bayramı, 2- Kurban Bayramı.

B) Milli Bayramlarımızda: 1- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 3- 30 Ağustos Zafer Bayramı,

4- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.

Türk Milletinin en büyük meziyetlerinden biri de, dahili ve harici ihanet şebekelerine karşı son nefesine kadar dayanmasıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde ”Hubbul Vatan minel İman- Vatanı sevmek İmandandır” buyuruyor. O zaman, Müslüman Türk Milleti’nin öz değerlerine ve tarihine eğilmesi lazım.

 

İyi bilinmelidir ki, cüzdan muhasebesi uğruna taviz verip etiket edinerek, Vatana ihanet edenlerin, saadeti sel gibi akıp bitiyor.

 

Milli bayramları kutlamamızda amaçta: Büyük Türk Milletinin, Zaferli günlerde sevincini, gururunu anılarıyla yeniden yaşamak, acılı günlerimizi de hatırlayarak öylesi durumlara bir daha düşmemek, Milli şuuru, gururu daima uyanık tutmak ve milletçe bütünleşerek bu topraklar için kan dökmüş, canını feda ederek şehit olanları, daima rahmetle anılan, unutulmayan anma günlerimiz, Dini ve milli Bayramlardır.

 

Türk tarihini incelediğimiz zaman, Dini ve Milli Bayramları yaşatmak ve gereken değeri vermek hem dini, hem Milli görevlerimizin başında gelir.

 

Büyük Türk Milleti olarak, Dini ve Milli Bayramları sadakat ve samimiyetle kutlamamız, geleceğimizi teminat altına alma bakımından, umut verici yüklü bir yol aldığını unutmamalıyız.

 

Türkiye gençler tarafından kurulmuş bir ülke olduğunu tarih de onaylıyor: Cumhuriyetimizin kurucusu M. K. ATATÜRK başta olmak üzere, gençlerin sadakatinden, yaşama azminden, fedakarlığından genç şehitlerimizin mübarek kanlarından doğmuştur. Geçmişten günümüze gençler; Türk devletinin varlık kazanma, güçlenme ve modernleşerek ilerleme ümitlerinin vazgeçilmez kaynağı olmuşlardır.

 

Türk gençliğinin dehası, olgunluğu, ruhundaki Vatan sevgisi, Türk İslam kültüründeki ahlakı ve enerjisi bizleri ayakta tuttu. Onun içindir ki, her yıl 19 Mayıs’ta Yüce Türk Milleti olarak, gençlerimizi kutluyoruz.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi M. Kemal ATATÜRK’ü yanlızca hakkın rahmetine kavuştuğu 10 Kasım günü değil, Türkiye’de gençliğin yüceltildiği bu Milli ve anlamlı günde de rahmetle anıyoruz.

 

19 Mayıs, aynı zamanda spor bayramıdır. Türk gençliği için, spor yapmalarını teşvik edip, imkan vererek, sağlıklı olmalarını görmek arzusundayız.

 

Gençlerin çerçeveleşmiş Vatan sevgisiyle, huzur ve barış dolu dünyada, güvenilir bir çağda gurur ve iftiharla yaşamları arzusuyla hareket ediyoruz.

 

Türkiye’nin en stratejik önemli bölgesi olan 23-63 Ekseninde; gençlerin niteliği, ülkenin bekası açısından taşıdığı önem unutulmamalıdır.
Büyük Türk Milleti olarak inanıyoruz ki, ruhları İmanla dolu Türk gençliği, bu ülkeyi omuzlayarak, daha güzel günlere taşıyacağını kalben inanıp ve Yüce Türk İslam alemi de gençliği daima baştacı edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Vatan şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri şükranla anar. Yüce Türk İslam alemi olarak, kardeşlik duygularımızın güçlü olmasını ümit ederek cümle, Yüce Türk İslam alemine saadetler diliyorum.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 

Türk demek, 23-63 Ekseninde güç yaratır, yapar
23-63 Ekseni, gerçeği gördü mü ar etmez, tapar
23-63 Ekseni, Ay Yıldızlı Bayrağı ve milleti için yaşar
23-63 Ekseninde, vicdanlı olanlar yaşar.

23-63 Ekseninde boş durmak gerekmez, zamanımızda
23-63 Ekseni üreterek, sıkıntıları azaltması lazım
Vicdan muhasebesi yaparak, barışı sağlaması lazım
23-63 Ekseni geleceğini üreterek kazanması lazım.

Cenab-ı Allah’ın Yüce oluşunu
Onla bilip tanıyoruz
23-63 Ekseninde olan nimetlerin bereketiyle
Kudretini görüyoruz..

Vatan ve 23-63 Ekseni deyip, geçme
Onsuzluğun, ölümündür
Vicdan muhasebesiyle onu koru, onu yaşat.
23-63 Ekseni can yurdun, ömrüdür… (Numan Aladağ)

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun