187 bin lirasını aldı, yetmedi evini de satacaktı

187 bin lirasını aldı, yetmedi evini de satacaktı
4 Eylül 2015 18:25

İZMİT’te 60 yaşındaki kadını telefonla arayarak banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek 187 bin lirasını dolandıran ve evini de sattırmaya çalışan şüpheli suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

 

İzmit’te Ü.V. isimli kadını 31 Ağustos tarihinde telefonla arayan bir kişi polis olduğunu ve hesabının terör örgütü tarafından kullandığını söyledi. Panik yapan Ü.V. hesabında bulunan 130 bin lirayı çekerek bu kişiye kendi evinde teslim etti. Şüpheli ertesi gün kadını tekrar arayarak hesabında başka para olup olmadığını sorunca Ü.V. hesabında 40 bin lira daha olduğunu söyledi. Bunun üzerine zanlı kadına parayı verdikleri hesaba acil yatırmasını istedi. Ü.V. bu denileni de yaptı ve parayı verilen hesaba aktardı.

 

EVİNİ SATACAKTI

 

Ertesi gün Ü.V.’yi yeniden arayan kişi, bankaya gidip kredi çekerek kendisine vermesini söyledi. Ü.V. söyleneni yaparak bankadan 17 bin lira kredi çekti ve bu parayı da elden teslim etti. Daha sonra Ü.V.’yi yeniden arayan şüpheli, evini satmasını ve parayı acil olarak kendilerine teslim etmesini istedi. Ü.V. daha önceden tanıdığı bir emlakçıya giderek evini satacağını söyledi. Yaklaşık 150 bin lira değerindeki evini 80 bin liraya acil olarak satmaya çalışan Ü.V.’nin durumundan şüphelenen emlakçı, ağabeyini arayarak durumu haber verdi. Yaşanan bu olay üzerine dolandırıldığı anlaşılan Ü. V. ağabeyi ile birlikte Saraybahçe Polis Merkezi’ne giderek durumu anlattı.

 

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

 

Ü.V. karakoldayken arayan dolandırıcılar kadından parayı teslim etmesini istedi. Polis ekipleri ile birlikte hareket eden Ü.V., şüphelinin yerini öğrenerek polislere bildirdi. Hemen harekete geçen Kocaeli Organize Suçlarla Mücadele Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekibi, parayı almaya gelen 19 yaşındaki M.S.O.’yu suçüstü yaparak gözaltına aldı. Ü.V’nin parası kendisine teslim edilirken, Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan M.S.O. adliyeye sevk edildi.

 

İZMİT(Kocaeli), (DHA)