18 Mart Zaferi ve küresel gerçek!

18 Mart Zaferi ve küresel gerçek!
16 Mart 2015 10:59

Ey Büyük Türk Milleti! Sohbetimizin konusu: 18 Mart Zaferi ve küresel gerçekler hakkında olacaktır.

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 
Bu mübarek günde, gelmiş geçmiş Vatan şehitlerinin ruhlarına, Kur’an-ı Kerim’den Sure ve Ayetler okuyarak, dua edelim. Onlar gibi İmanımızın ve Vatanımızı her şeyin üstünde tutalım.

 

 

1

 

Türkler için soy önemli bir unsurdur. Çünkü Türk Milleti, bugünkü milletler gibi, çeşitli ırkların karışmasıyla meydana gelmiş değildir. Türk Milleti tek bir soyun eseridir. O soy da Türk soyudur. Abdulkadir Gakkoş, ”Türk hangi dili konuşsa da yine Türktür. Türk milleti; soy, dil, kültür, ülkü Vatan, tarih, din unsuru ve birliği ile biribirine sadakat ve samimiyetle bağlı bir cemiyettir.” diyor. Ruhunda Vatan sevgisini taşıyan herkes’in bu özdeyişten ders alması gerekir.

 

 

Türklerle savaşırken iyi tanıyanların gözünde Türkler:

 
1- ”Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusunu gençleştiren, halkını gerginlikten kurtararak medeniyetin en yüksek zirvelerine doğru yol almasını sağlayan bir dehadır” (Nikolaye Titulesku)

 
2- ”Türkler merhamet, şefkat ve insanlara yardımda bütün milletlerden üstündür.” (M. Bodier)

 
3- ”Yeni Türkiye, Atatürk’le yalnız İslam anlayış ve görüşlerini değil, aynı zamanda Avrupa’nın düşünme tarzını da aşmıştır. Türkiye, bir dürüstlük, samimiyet ve politika gütmekte ve bu sebeple tepkilere, başarısızlıklara uğramamaktadır. Bu politikanın, kendinden öncekilere benzer tarafı olmadığı gibi, taklidi de yoktur.” (Herbert Melzig)

 
4- ”Türk’e karşı hiç bir şey duramaz. Hiç kimse onu, yutulacak bir lokma olarak kabul edemez.” (Cahiz)

 
5- ”Yer yüzündeki en İlahi disiplin, Türk askerindedir.” (Postel)

 
6- ” Türkler düşündüğümüzden daha iyiydi. Yenmemiz zor olacaktı. Türkler iyi ve dürüst savaşçıydılar. Türk askerinin çok cesur ve güçlü bir düşman olduğunu öğrendik. Türkler hakkındaki düşüncelerim değişmedi. Almanlara karşı duyduğumuz nefreti, Türklere karşı duymuyorduk.” (John Boon) Australia-Queensland-Brisbane 1998 Anzak gününü kutlamada birebir görüşmem de anlattıkları.

 
7- ”Türkler, asillerin asilleridir. Yapmacık olmayan, gösterişi bulunmayan bu pek yüksek asalet ona tabiatın hediyesidir. Sadelik içinde ihtişamı, sükünet içinde belagatı, zarif bir durgunluk içinde duygulu bir hayatiyeti ve parıltılı bir hayat içinde kibar bir hakikatı hissettiren yegane mevcut Türklerdir.” (Pierre Loti)

 
8- ”Türkler, canlı ve yaşamaya kabiliyetli olduğunu her fırsatta ispat etmekte geri kalmıyor. Türkler, Avrupa’ da denge için gerekli bir unsurdur.” (Lord Biaconsfield)

 

2

 

Değerli okuyucular!

 
Gerektiğinde düşmanla savaşmak için cihanda iştirak etmek, akil, baliğ, hür ve muktedir her erkek üzerine farzdır. Bu husus kitap, sünnet ve icma-ı ümmet ile sabittir.

 

3

Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz: ”İnsanlarla ”La-ilahe illallah” (Allah’tan başka ilah yoktur) deyinceye kadar muharebe etmekle emrolundum” buyurmaktadırlar.

 

 

Ey Yüce Türk İslam alemi!

 
İslam’ da cihadın gayesi, İ’la-yı Kelimetullahtır. Yani Allah’ın adını en yüce tutmaktır. Böylece dinin ve İslami hayatın devamını sağlamaktır. İslam’ı aziz tutmak, daima düşmanlarına fırsat tanımamak, insanlık şeref ve haysiyetini korumaktır. Böylesine ulvi gayeler dışında savaş ve cihadı İslam meşru kılmamıştır.

 

 

Osmanlı Devleti’nin parçalanmasında dış düşmanlar kadar, cüzdan muhasebesine odaklı içteki uzantıları ve ikamet ettikleri bölgelere uyum sağlamak için, usulen Müslüman olan, başta Ermeni ve Rum’lar olmak üzere diğer ihanet şebekesi dönmeler ve aldatılmışların da büyük payı vardır.

 

4

Din, İman, namus ve Vatan mefhumları söz konusu olduğu zaman, meşru mazeret bulunmadıkça cihadı terketmek, münafıklık alametidir.

 

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), Uhud harbinde:

 

1- ”Korkaklıkta ar, ileri varmakta şeref ve itibar vardır.”

 

2- Vazife senin üzerinedir. O halde kafirlere uyma. Onlara karşı olanca gücünle savaş.” buyurmuştur.

 

 

Şanlı Türk tarihine kanlarıyla renk katan Kahraman Türk ordusunun, Vatan ve millet sevgisini şahsında birleştirerek Büyük Türk Milletinin refah ve saadetini hedef tutan hamlelerde layık olduğu yerini her zaman almıştır.

 

 

Napoleon Bonapart, ”İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur, kadının iffetli olması. Bu iki meziyetin yanıbaşında her iki cinsi, kadınla erkeği şereflendiren bir fazilet vardır: Vatana bağlı olmak. Bu meziyetler ve bu fazilet en büyük Kahramanlığı; hayatın eklemine karşı fütursuz kalmayı ve ağır hadiselerin acılıklarına göğüs germeyi doğurur. İşte Türkler, bu çeşit Kahramanlardandır ve ondan dolayı Türkler, öldürülebilirler, lakin mağlup edilemezler.” diyor.

 

 

Ey Türk Milleti! 20 ci asır’ın ilk yarısı demir çelik, ikinci yarısı ise plastik devri olmuştur. 21 ci asır ise protein (Su-Temel gıda) devri olacaktır. Bugün dünya da ve ülkemizin çevresinde yaşanan olayların perde arkasında olanlardan birisi de, 23-63 ekseni olduğunun bilincinde olmalıyız. 18 mart Çanakkale Zaferinin 23-63 ekseni ile ne ilgisi var diye dikkatinizi çekebilir! Keban’dan başlayıp, Brecik’e kadar, Fırat Nehri’nin çizdiği fay hattı çok önemlidir. Sanayi ötesi toplum ülkelerinin hedefi, Elazığ ve Şanlıurfa’dır. Türkiye geneli başta olmak üzere, Elazığ ve Şanlıurfa’yı TBMM de temsil edecek kişilerin, Türk halkının bu iki ilin stratejik öneminin bilincinde olduğunu, Türk ve dünya kamuoyuna Türk Milleti ve ülkesi ile bölünmez bir bütün olduğunu duyurmalıdırlar. ihanet şebekesi sıfatını taşıyan bölücü sanayi ötesi toplum ülkeleri ve yurtiçindeki uzantıları, Türk Halkının bu stratejik konunun bilincinde olduğu mesajını verip, hayal kırıklığına uğratıp, haddini bildirmektir.

 

 

İhanet şebekesi, sanayi ötesi toplum ülkeleri ve yurt içinde ki uzantıları, 23-63 ekseni üzerinde ki, hayalleri kursağında kalacak iki örnek vereceğiz:

 
23-63 Eksenli olup, İstiklal savaşına katılan Generaller:

 
1- Orgeneral İshak Avni Akdağ D. 1889 Ö. 30. 08. 1965 2- Orgeneral Yakup Şevki Subaşı D. 1876 Ö. 21.12.1939 3- Tümgeneral Mustafa Sabri Ertuğ D. 1881 Ö. 31.02.1963 4- Tümgeneral Mehmet Bahri Uluğ D. 1883 Ö. 02.02.1944 Ayrıca Siverekli Cudi paşa.

 
1988-1990 Yılları arasında, Diyarbakır da görevli, dört Elazığ’lı General:

 
1- J. Korgeneral Hulusi Sayın 2-Kara Muhabere tuğgeneral Turgut Nasün 3- Hv. Pilot tuğgeneral Behzat Özel 4-J. Tuğgeneral Bülent Çağlayan.

 
Hem istiklal savaşında hem de yakın tarihimizde 23-63 Ekseni ruhunu taşıyanların, Vatana bağlılığını siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyorum.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal savaşından günümüze kadar, Büyük Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü ve Ay Yıldızlı bayrağımızın dalgalanması uğruna, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk ve tüm Vatan şehitlerini Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Ruhları şad olsun.

 

 

Kaynakça:

 
Hadis-i şerifler: Diyanet işleri başkanlığı Yayın No: 207 1981
Türk Ordusu Hazırlayan: Mehmet Özer Kültür Bakanlığı güzel sanatlar genel müdürü. Ankara Ticaret odası Yıl: 2000
Numan Aladağ’ın 1998 yılı Australia-Queensland-Brisbane Anzakların 18 Mart kutlama törenlerine katılışı ve kaynak kişilerle sohbet notları.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun