15 Temmuz’da Ankara’yı bombalayan isme ‘Cemaatin o… çocuğu’ diyen Albay’a soruşturma iznini kim verdi

15 Temmuz’da Ankara’yı bombalayan isme ‘Cemaatin o… çocuğu’ diyen Albay’a soruşturma iznini kim verdi
22 Mart 2018 18:40

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilginç bir “hakaret” davası yaşandı.

 

 

 

Bugün Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilginç bir “hakaret” davası vardı.

 

4 yıl önce açılan davada, 15 Temmuz’da Ankara’yı bombalayanlar sikayetçi. Bu kişilere 2014 yılında, “Cemaatin k……., o….. çocukları” diyerek hakaret ettiği öne sürülen ve halen görevde olan bir albay ise sanık.

 

4 yıldır KKK Askeri Mahkemesi’nde görülen, ancak askeri mahkemelerin kapatılmasından sonra sivil yargıya gönderilen davada iddianameye göre, halen Kara Havacılık Komutanlığı’nda Pilot Albay olan Mehmed Esad Özormancık, 22 Mayıs 2014’te o dönem kurmay pilot binbaşi olan 15 Temmuz darbesinin önemli isimlerinden Özcan Karacan’ı arayarak, “Cemaatin k…….., o….. çocukları” diye hakaret etti. Bu sırada telefonun sesini dışarı vererek, bu sözleri yanındaki 4 askere dinlettiğini öne süren Karacan, Özormancık’tan şikayetçi oldu. Bunun üzerine Özormancık hakkında, “Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçu işlemekten” dava açıldı.

 

Davanın sivil mahkemedeki ilk celsesinde sanık Albay Özormancık, “Masumum, suç işlemedim” derken, Avukatı Alp Kaya şunları söyledi:

 

“Yargılama konusu olay bir telefon konuşmasına dayandırılmaktadır. Dava üç müştekinin beyanları üzerine kurgulanmıştır. Biz askeri mahkemede ilk yargılama esnasında ısrarlı delillerin toplanmasını istedik. O tarihlerde KKK santralinde HTS kayıtları tutulduğu halde bu taleplerimiz kabul edilmedi.”

 

Şikayetçilerin, şikayeti incelemeksizin işleme koyan dönemin KKK Tayin Daire Başkanı Şener Topuç, idari tahkikat heyeti üyeleri, tahkikat raporunu omaylayan eski tümgeneral Hamza Koçyiğit’in yanısıra soruşturma ve kovuşturmayı yapan savcı ve hakimlerin 15 Temmuz’dan sonra darbeden tutuklanıp, TSK’dan ihraç edildiğini vurgulayan Av. Alp, bu davada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın “kandırıldığı” imasını ise şöyle dillendirdi:

 

“Kurgu öylesine hazırlanmıştır ki, hazırlanan düzmece evrakların kendisine sunulduğu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da soruşturma emri vermiştir.”

 

Savunmasının sonunda Albay Özormancık’la ilgili iddiada somut bir delil bulunmadığını belirten Av. Kaya, beraatle birlikte davada adı geçen ve darbeden tutuklu kişiler hakkında “iftira, suç uydurma, görevi kötüye kullanma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından ihbarda bulunulmasını istedi.

 

Mahkeme Başkanı İsmail Volkan Şahin, Av. Alp’in verdiği isimler hakkında FETÖ/PDY ve 15 Temmuz’la ilgili soruşturma/kovuşturma olup olmadığının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorulmasını kararlaştırıp, duruşmayı 19 Eylül’e erteledi.

 

Odatv.com