15 Temmuz şehidinin annesinden mahkemeye: Erler tahliye edilsin

15 Temmuz şehidinin annesinden mahkemeye: Erler tahliye edilsin
20 Nisan 2018 17:32

Şehit Muhammed Fazlı Demir’in annesi Saliha Demir, Türk Telekom binası işgal girişimine ilişkin davada erlerin tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek “Ben erlerin bırakılmasını istiyorum” diye bağırdı.

 

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Acıbadem’deki Türk Telekom binası işgal girişimine ilişkin davada sona gelindi. Darbe girişimi gecesi yaşanan olaylarda Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişi şehit edilmişti. Bu olaylara ilişkin İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 41 sanık yargılanıyor.

 

SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİLER

 

Karar duruşmasında, yaşanan olaylarda şehit olan Muhammed Fazlı Demir’in babası Fehmi ve annesi Saliha Demir ile eşi Fatma Demir de katıldı.
Savunma yapan sanık avukatları, “Erlerin darbe teşebbüsünden haberlerinin olmadığı, kışla dışına çıkarılmalarının ardından darbe teşebbüsünü öğrendikleri, savunmalarının birbirleriyle örtüştüğü, ölümlerle ilgisi olmayanların da aynı suçlamaya maruz bırakıldığını” söyleyerek, beraat talep ettiler.
Sanık uzman çavuş Ali Karahan, “Ben şarlatan Fetullah Gülen’in askeri değilim. Sevgisiyle büyütüldüğüm Mustafa Kemal Atatürk’ün askeriyim. Bunu herkes bilsin” dedi. Sanık Uzman Çavuş Bayram Aydın da, “Erlerin hepsi bana emanetti, bırakıp gidemezdim hiç birini. Benim suçum ne? Yeni doğmuş çocuğumu tanımıyorum daha” diyerek savunma yaptı.

 
SANIK ER: “ANNEMİN MEZARINA GİTMEK İSTİYORUM”

 

Sanık erlerden Cihan Aydın, “Tek suçumuz askere gitmek, ben ve arkadaşlarımdan terörist çıkmaz. Vatan sağolsun” dedi. Er Hasan Uyar da “Vatan ve millet için askere geldim, şimdi de bu vatan için ömrümü veriyorum” diye konuştu.

 

Er Hasan Pires son sözlerinde, “Benim bugün doğum günüm. Şerefsizlerin kazdığı kuyuya düşmek istemiyorum. Bugün ya yeniden doğacağım, ya da o kuyuya düşüp gömüleceğim” ifadelerini kullandı.

 

Er Sinan Çetin de “Annemin mezarına gitmek istiyorum. Assanız da gam yemem. Suçsuz olduğum Allah katında bellidir” dedi. Er İbrahim Gülal da, “Vatan borcumu ödemeye geldim, şimdiyse vatan hainiyim” diye konuştu.
“BABAM TELEFONUNU SATARAK BURAYA GELMİŞ”

 

Sanık er Menduh Vakit duruşmada, “Babam buraya gelmek için telefonunu satmış. Sadece askere geldim ve bunları hak edecek hiç bir şey yapmadım” dedi.
Er Vakit’in konuşurken ağladı. Bazı erlerin savunmalarında söylediği sözler izleyici ve sanık yakınlarına gözyaşı döktürttü.
ŞEHİT ANNESİ: ERLERİN BIRAKILMASINI İSTİYORUM

 

Sanıklardan eski Teğmen Şerif Özbay da savunmasında “15 Temmuz’u planlayanın da yapanın da Allah belasına versin” diyerek göz yaşı döktü.
Erlerin çoğunu tanıdığını ve hepsinin görüşünü bildiğini ifade eden Özbay, “Kendimi geçtim, erlerin tahliye edilmesini istiyorum” dedi. Sanık Özbay’ın sözleri, sanık erlerin yakınlarını ağlattı. Bu sırada duruşmayı izleyen şehit Muhammed Fazlı Demir’in annesi Saliha Demir de, erlerin tahliye edilmesi gerektiğini söyleyerek “Ben erlerin bırakılmasını istiyorum” diye bağırdı.

 

 

Kaynak: Can Özçelik/Sözcü

 

15 Temmuz şehidinin annesinden mahkemeye: Erler tahliye edilsin