15 Temmuz afişlerine suç duyurusu!

15 Temmuz afişlerine suç duyurusu!
15 Temmuz 2017 08:08

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin yıldönümünde, Cumhurbaşkanlığı’nın bastırdığı 15 Temmuz afişleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

 

Halkın Kurtuluş Partisi, afişlerde dövülen ve çaresiz şekilde bırakılan asker görüntüleri olduğunu, Türk askerinin düşman askeri konumuna sokulduğunu savundu. Suç duyurusu dilekçesinde HKP, TSK’nın korku ve tedirginlik içinde tasvir edildiğine dikkat çekerek, afişte kullanılan bir illüstrasyonda 1991 yılında Körfez Savaşı sırasında çekilen ağlayan ABD’li bir askerin suretinin Türk Askeri yerine konulmasını eleştirdi.

Merkezi dağıtım ve ulaşım kaynağı “http://15temmuzetkinlikleri.com/” adresli internet sitesi olan afişler için Halkın Kurtuluş Partisi dün suç duyurusunda bulundu.

 

 

HKP, Ankara’da verdiği dilekçeyle, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu afişleri basan ve geniş olarak yayımlanmasını sağlayan kişilerin devletin kurum ve organlarını aşağılama ve halkı askerlikten soğutma suçlarından yargılanmasını istedi.

HKP’nin suç duyurusunda; söz konusu afişlerin kullanılmasının 4 Eylül 2003 tarihinde Süleymaniye’de ABD’li askerlerce Türk Askerlerinin başına çuval geçirmesi olayıyla başlayan sürecin devamı olduğu belirtildi.

Ayrıca 2006 yılında başlayan Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde de yargı organları aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı operasyonlar yapıldığı vurgulanarak, 15 Temmuz 2016 olaylarının ardından da, kalkışmanın gerçek sorumlularının bulunması yerine, aşağılanmış işkence edilmiş askerlerin görüntülerinin servis edildiği ifade edildi.