149 öğretmen görevine dönüyor

149 öğretmen görevine dönüyor
20 Ekim 2016 17:27

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İzmir’de görevden uzaklaştırılan öğretmenlerden 149’u hakkında göreve iade kararı verildi. Kararın bugünden itibaren öğretmenlere tebliğ edileceği belirtildi.

 

 

 

 

15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda öğretmen açığa alındı. Yürütülen soruşturmada Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir’de açığa alınan 149 öğretmenin görevine iade edilmesi kararı aldığı öğrenildi. 54 öğretmen hakkındaki uzaklaştırma kararı ise 2 ay süreyle uzatıldı. Göreve iade ile ilgili tebliğin bugünden itibaren öğretmenlere ulaştırılacağı açıklandı. ‘Uzaklaştırma tedbiriniz kaldırıldı’ yazısı ulaşan öğretmenlerin hemen görevine dönebileceği belirtildi.

 

 

 

“MASUM ARKADAŞLARIMIZIN GÖREVE DÖNECEĞİNE OLAN İNANCIMIZ TAMDI”

 

 

 

Sendikalar öğretmenlerin görevlerine iadesi ile ilgili görüş bildirdi. Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, adaletin tecelli edeceğine olan inançlarını hiçbir zaman kaybetmediklerini belirterek, “15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir darbe girişimini milletimizin azmi ve kararlılığı ile atlattı. İnşallah sonsuza kadar bir daha böyle bir şey yaşamayız. Bu süreçte özellikle eğitim camiasında yaşanan açığa almalar, görevden atılmalar çerçevesinde devletimizin bu konuda ince eleyip sık dokuduğunu biliyoruz. Her ne kadar bazı gecikmeler olsa da adaletin yerini bulacağına olan inancımız tamdır. Bu süreçte devletin bekası ile ilgili art niyetli olan kişilerin sistemin içerisinden ayıklanacağı ve adaletin tecelli ederek masum arkadaşlarımızın göreve döneceğine olan inancımız tamdı. Nihayetinde ilimiz ve Türkiye çapında açığa alınan arkadaşlarımızdan süresi içinde göreve dönen meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

 

 

 

“MAĞDURİYETLER BİRAN ÖNCE ORTADAN KALDIRILMALI”

 

 

 

Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan ise yaşanan gelişmenin gerçekleştirilen eylemler ve diplomatik çalışmaların sonucu olduğunu belirterek, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanılanlar ve 29 Aralık iş bırakma eylemi çerçevesinde kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması için uzun süreden beri eylemlerimiz ve diplomatik girişimlerimiz devam etmekteydi. Bu girişimler bugünlerde sonuç vermeye başladı. Açığa alınan arkadaşlarımızın önemli bir bölümünün göreve iade sürecinin başlamış olması bizim haklı mücadelemiz ve yürütmüş olduğumuz diplomasinin sonuçlarıdır. Bu çerçevede mağduriyetlerin biran önce ortadan kaldırılması eğitim-öğretimde yaşanan aksaklıkların ortadan kaldırılmasına hizmet edecektir. Eğitim-öğretimde başarıyı arttırmak eğitim emekçilerinin kaygılarını ortadan kaldırarak yapılabilir. Bakanlığın yapmış olduğumuz görüşmedeki açıklaması, üst disiplin kuruluna meslekten ihraç istemiyle gönderilen dosyaların alt cezalar verilmesi teklifiyle illere geri gönderileceği açıklamasını yapmıştır. Biz alt cezalar değil hiçbir cezanın verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü uluslararası yasalardan ve ulusal yasalardan kaynaklanan haklarımızı kullandık. Bu çerçevede cezanın küçüğü büyüğü olmaz diye düşünüyoruz. Eğer ceza verilirse de hukuki yollara başvuracağımız bilinmelidir. “dedi.

 

 

Timur TARLIĞ/ İZMİR, (DHA)