14 yaşındaki çocuğa ‘örgütten’ tutuklama

14 yaşındaki çocuğa ‘örgütten’ tutuklama
2 Eylül 2015 11:13

Mersin’de DHKP-C kampı iddiasıyla yapılan operasyonda 14 yaşındaki Y.D.A. da tutuklandı, aile isyan etti.

 

 

Mersin’de 20 Temmuz’da polisin deniz kenarındaki Kazanlı Mahallesi’ne “DHKPC’nin örgüt kampı” iddiasıyla düzenlediği operasyonda 14 yaşındaki Y.D.A tutuklandı, 12 yaşındaki kız kardeşi Y.A. da kelepçelenerek emniyete götürüldü. Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde deniz kenarında herkese açık kamp alanı olarak kullanılan bir yere polis 20 Ağustos’ta baskın düzenleyerek 41 kişiyi “DHKP-C üyeliği” ve örgüt kampı yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldı. Operasyonun ardından 8’i kadın 13 kişi tutuklandı. Operasyonda Hatay’ın Samandağ ilçesinde 15 günde bir yayınlanan “Umut Veren Asi” gazetesinin sahibi İpek Arslan’ın 14 yaşındaki kızı Y.D.A, ve 12 yaşındaki kızı Y.A da kelepçelenerek gözaltına alındı. Aileye telefon eden polis “çocuğunuzu örgüt kampından aldık gelin alın” dedi.

 

Birkaç gün sonra eşi Erhan ile birlikte kampa gitmeyi planladıklarını ifade eden İpek Arslan, “12 ve 14 yaşındaki kızım tatil için kampa gitti. En güzel elbiseleriyle biz gönderdik kampa. Biz de gitmeye hazırlanıyorduk. Ailece örgüt kampına mı gidilir? 70 yaşındaki bir nene, gelini ve torunuyla şeffaf çadırlı kampta kalıyordu. Böyle örgüt kampı mı olur? Polis, şeffaf çadırlardan oluşan, çocukların kaldığı bu kampa uzun namlulu silahlarla operasyon düzenlemiş” dedi.

 

Kızının çantasından çıkan kitap ve bilgisayarın bile suç unsuru sayıldığını anlatan Arslan, ”Çantasından Mahir Ürek’in kitabı ve tablet, suç unsuru olarak gösteriliyor. O kampta gözaltına alınan ve tutuklananların hepsinin çantasından çıkanlar ki bunlar tablet, bilgisayar, MP3, yıldızlı kızıl bere, telefonlar ile şeffaf çadır ve malzemeleri de suç unsuru olmuş” diye konuştu.

 

Kaynak: Akın Bodur / Cumhuriyet