130 madenci daha işten çıkartıldı

130 madenci daha işten çıkartıldı
17 Eylül 2014 14:35

Zonguldak’ta, ‘Torba Kanun’ ile maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle üretimi durduran 22 özel maden şirketinden biri daha 130 işçinin işine son verdi.

 
Maden sektöründe çalışan işçilere asgari ücretin iki katı ücret getiren, 6 aylık kıdeme sahip olma şartını kaldıran, yer altında haftalık çalışma saatlerini 45 saatten 36 saate indiren kanunun yürürlüğe girmesiyle üretimi durduran maden şirketleri, işçi çıkarmaya devam ediyor. Dün, Akkurt Madencilik Şirketi’nin 150 işçinin iş akitlerini sonlandırmasının ardından bugün de SFH Velioğlu Enerji Madencilik Şirketi, 130 işçinin işine son verdi. Madenciler, muhasebe tarafından çıkışları verildikten sonra eşyalarını toplayıp maden ocağından ayrıldı.

 

 

Şirketin ortaklarından 39 yaşındaki Suat Velioğlu, Torba Yasa ile maliyetlerinin neredeyse iki katı arttığını, bu yüzden üretimi durdurduklarını söyledi. Velioğlu, bakım ve onarımda çalışan az sayıda işçi ile maden ocağını bir süre daha ayakta tutmaya çalışacaklarını, şartlar değişirse işçileri tekrar geri çağırarak üretime geçeceklerini söyledi.