13 Yaşındaki çocuktan gaspçıya biber gazı direnişi

13 Yaşındaki çocuktan gaspçıya biber gazı direnişi
11 Ağustos 2013 08:15

Konya’da 13 yaşındaki A.M., kendilerine büfeyi kapattığı sırada dükkana zorla giren bir kişinin saldırısına uğradı.

Yazar kasadan bin 200 lira para ve itekleyerek yere düşürdüğü A.M.’nin cebindeki cep telefonunu gasp eden şüpheli olay yerinden kaçtı. Çağırdığı polisin yanında göz yaşlarını tutamayan A.M. gaspçıya biber gazı sıktığını ama durduramadığını söyledi.

Olay, saat 20.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Şems Tebrizi Mahallesi Osmanbey Sokakta bulunan bir büfede meydana geldi. 13 yaşındaki A.M. sabah saatlerinde babası ile birlikte iş yerini açtı. Öğlene kadar iş yerinde bekleyen babası bir akrabalarının düğününe giderken A.M. tek başına kaldı.

İddaya göre, akşama kadar iş yerinde duran A.M. kapının önünde bulunan tabureyi alıp içeriye koyarak kapatmaya hazırlandığı sırada bir şahıs kapıyı zorlayarak iş yerine girdi. A.M.’yi itekleyerek yere düşeren şüpheli yazar kasanın içerisinde bulunan bin 200 lirayı aldı. Daha sonra kendisini biber gazı ile durdurmaya çalışan A.M.’nin cebindeki cep telefonunu da alan şahıs olay yerinden kaçtı. Olayın şokunu üzerinden atan A.M. polisi arayarak yardım istedi. İş yerine gelen polis tarafından A.M.’nin veridiği eşgal doğrultusunda çevrede yapılan aramaya rağmen şüpheli şahıs bulunamadı.

Göz yaşları içinde yaşadığı olayı anlatan A.M. “Şahıs yaklaşık bir saattir iş yerinin karşısındaki kaldırımda oturuyordu. Ben de bir kaç kez yanına giderek konuştum. Bana akadaşını beklediğini söyledi. Bu sırada bir müşteri geldi ve ben iş yerine gittim. Müşteri gittikten sonra kapatmak için iş yerini toparlamaya başladım. Dışarıdaki tabureyi koyarken kaldırımda oturan şahıs arkamdan geldi. Girmemesini söylememe ve kapıyı kapatmama rağmen zorlayarak açtı ve içeriye girdi. Beni itekleyerek yere düşerdü. Daha sonra elini yazar kasaya uzatarak paraları aldı. Biber gazı ile durdurmaya çalışmama rağmen cebimdeki telefonu da alarak kaçtı.” dedi.

Şoka giren A.M.’yi olay yerine gelen yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.