12 Yaşında evlendirilmek istenince evden kaçtım, hayatım karardı

12 Yaşında evlendirilmek istenince evden kaçtım, hayatım karardı
7 Mart 2013 15:36

Konya’da hakkında koruma tedbir kararı bulunan 38 yaşındaki S.C., ailesi tarafından zorla amcasının oğluyla evlendirilmek istenmesi üzerine evden kaçtıktan sonra 1’i evli olmak üzere 6 kişiyle birlikte yaşadığı, 7 çocuk sahibi olduğunu, birlikte yaşadığı kişilerden şiddet görüp kaçtığını ve sığındığı bazı kişilerin para karşılığı kendisini erkeklerle cinsel ilişkiye zorladığını öne sürdü.

 

 

 

Konya’da son 1 yıldan bu yana bir sığınma evinde 4 ve 7 yaşındaki 2 çocuğuyla birlikte kalan S.C., ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle ailelerin kızlarına sahip çıkması için yaşadıklarını anlatıp, ailelere mesaj vermek istedi.

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan S.C., 12 yaşındayken ailesinin kendisini zorla amcasının oğluyla nişanlandırdıklarını, evlenmek istemediği içinde evden kaçtığını söyledi. 1 yıl sokaklarda yaşadığını belirten S.C., sokakta tanıyıp güvendiği bir kişiyle birlikte yaşama başladığını söyledi. 18 yaşına geldiğinde ismini vermek istediği o kişiyle evlendiğini belirten S.C., şöyle dedi

Evlendirilmek istendiğim için evden kaçtığımı bilen eşim de bana sürekli şiddet gösteriyordu. Ailem de yaşadıklarımı anlattığım zaman bilerek kaçtığımı söyleyerek yardımcı olmuyordu. 1 çocuğum oldu ve sürekli şiddet gördüğüm için eşimden ayrılarak ailemin yanına gittim. 70 yaşında bir adamla evlenmem koşuluyla beni kabul edeceklerini söylediler. Kkabul etmedim. Çocuğumu ailemde bırakarak kaçtım.

 

 

İŞKENCE YAPTILAR

Evden ikinci kez kaçtığında yine bir süre sokaklarda kaldığını belirten S.C., çareyi

eşinin bir arkadaşından yardım istemekte bulduğunu belirtti. Yardım isteyip güvenmekte yanlış yaptığını belirten S.C., şunları söyledi

Bu sırada ben eşimden boşandım. Güvendiğim, bana yardımcı olmasını istediğim eşimin arkadaşı ise beni lokanta diye bir gazinoya götürdü. Beni para karşılığı satmış. Zorla 2 yıl gazinoda çalıştırıp, para karşılığı erkeklerle ilişkiye zorladılar. Karşı koyduğumda şiddet uygulayıp, işkence yaptılar. Gözümün önünde arkadaşıma işkence yaptılar, yüzüne kezzap attılar. Bir adamın yardımıyla kaçmayı başardım.

ÇOCUĞUMU EVLATLIK VERDİM

 

 

 

Gazino sahiplerinin peşine düştüğü için başka bir ile yerleştiğini öne süren S.C., burada tanıdığı bir kişiyle birlikte yaşamaya başladığını belirtti. Hamile kaldığı için birlikte kaldığı kişinin kendisini terk ettiğini ifade eden S.C., doğum yaptıktan sonrada çocuğunu bir aileye evlatlık verdiğini söyledi.

Yeniden ailesinin yanına gitmek zorunda kaldığını ve ailesinin baskısıyla bu kez evli olan bir adamın kendisini kuma olarak aldığını iddia eden S.C. şöyle konuştu

Kuma olarak gittiğim kişinin eşi beni istemiyordu. Sürekli kavga ediyorduk. Bu birliktelikten de bir çocuğum oldu. Birlikte yaşadığım adamın şiddetine daha fazla dayanamayarak yine ayrıldım. Doğan çocuğumu yine evlatlık verdim.

ÇOBAN KURTARMIŞ

Kuma olarak gittiği kişinin yanından kaçtıktan sonra tekrar sokaklarda yaşamaya başladığını anlatan S.C., şöyle devam etti

Sokaklarda, onun- bunun elinde hep itilip kakılıyordum. Bu arada bir adamla tanıştım. Beni kandırarak şehir dışında boş ahır gibi bir yere götürdü. 6 ay boyunca beni orada zorla tuttular. Her gün birileri gelip dövüyordu ve gelenler benimle zorla ilişkiye giriyordu. Her taraf kapalıydı. Gece mi, yoksa gündüz mü ayırt edemiyordum. Hamile kalmıştım ve çocuğumun kimden olduğunu bile bilmiyordum. Dayak yediğim için orada düşük yaptım. Bir gün barakanın yanından geçen koyun sürüsünün seslerini duydum. Yardım istedim. Çoban vardı ve beni kurtardı.

S.C., kurtuluşu hep biriyle birlikte yaşama ve evlenmede aradığını ancak sürekli terk edildiğini, daha sonra bir astsubayla birlikte yaşadığını, onun da dünyaya getirdiği 2 çocuğunu 13 yıl önce alıp kendisini terk ettiğini söyledi. Güvenilik olarak değerlendirdiği 2 kişiyle daha bir süre birlikte kaldığını, bu birliktelikten 2 çocuğu olduğunu belirten S.C., şu an son birlikteliklerinden olan 4 ve 7 yaşındaki çocuklarıyla sığınma evinde kaldığını söyledi.

KIZIM DA FUHUŞ BATAĞINA DÜŞTÜ

İlk evliliğinden olan ve boşandıktan sonra ailesinin yanına teslim ettiği şu an 18 yaşındaki kızının da fuhuş batağına saplandığını iddia eden S.C. şunları söyledi

Annem ve babam öldüktün sonra ailemin yanına bıraktığım kızım da sokaklara düştü. Fuhuş batağında. Yanıma çağırıyorum, ama iyi olduğunu söyleyerek gelmiyor. Kızım şu an da eroin ve madde bağımlısı. Para karşılığı satıldığını da biliyorum. Benim yaşadığım şeyleri şu an da kızım yaşıyor. Yanımda olan çocuklarımı da, babaları sahip çıkmıyor. Çocukların kendilerinden olmadığını iddia ediyor.