12 Eylül darbesine direndi, idam edildi! İşte teğmen Ömer Yazgan’ın mektubu!

12 Eylül darbesine direndi, idam edildi! İşte teğmen Ömer Yazgan’ın mektubu!
26 Temmuz 2016 10:25

12 Eylül darbesine direndiği için idam edilen teğmen Ömer Yazgan’ın idamından 25 yıl sonra gün yüzüne çıkan mektubu:

 

 

 

29 Ocak 1983

 

 

Sevgili Anama, Babama ve Kardeşlerime,

 

 

Şu anda saat 04.00 ve ben infaz için son hazırlığım olarak bu mektubu yazıyorum.

 
Bundan böyle benim düşmanlarım sizlerin de düşmanıdır. Siz olmasanız da benim kanımı yerde bırakmayacak kardeşlerim var. Halkımızın yazgısı bu değil. Çok evladını kaybetti. Ama bir gün kazanmayı da öğrenecek. Diğer devrimciler sizlerin evladıdır.

 
Tarih, biz zulme karşı çıkanları her zaman haklı çıkardı, çıkaracak.

 

 

Malım mülküm yok ki miras bırakayım. Size ve yoldaşlarıma ancak mücadele anılarımı miras bırakabilirim. Ben şu anda oldukça moralliyim. Beni tek üzen şey, Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi’nin bir üyesi olamadan ölüme gitmektir. Gelecek devrimcilerin birliği ile partimizin geleceğidir, buna inanıyorum.

 

 

Halkımızın mücadelesi haklıdır, meşrudur. Meşru olmayan, bu zorbaca düzeni sürdürmekten yana olan katillerdir. Biraz acele etmek zorundayım. On dakika bile bana çok görüldü. Elimde kelepçe ile yazmak zor. Yeğenlerim geleceğimizin umududur.

 

 

Ben düşüncelerimi daha önce çok yazdım. Burada tekrarlamama gerek yok. Bana inanın yeter. Gözyaşlarınızı düşmanlardan gizlemeyi öğrenmelisiniz. Kesin olarak soğukkanlılığınızı yitirmeyin.

 

 

Az sonra son görevimi yapmak üzere darağacına çıkacağım. Sloganlarımı haykıracağım, dizlerim titremeyecek. Yirmi yedi yaşına bastığım bu gecenin sabahını kimse unutmayacak. Ellerinizden öperim.

 

Tek Yol devrim. Kahrolsun Faşizm.

Ömer Yazgan