11 ülkeden gelen engelliler Nemrut Dağı’na tırmandı

11 ülkeden gelen engelliler Nemrut Dağı’na tırmandı
3 Mayıs 2015 00:03

ADIYAMAN’a 11 ülkeden gelen çoğunluğu bedensel engelli 200 kişi, ‘Rotary Engellilerle Zirvede, Nemrut’a Tırmanıyoruz’ projesi kapsamında 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’na tırmandı.

 

Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 15’inci kez düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin yanı sıra; ABD, Almanya, Meksika, Brezilya, Paraguay, Japonya, Avustralya, Hindistan, Kore, Bulgaristan ve Yeni Zelanda’dan gelen çoğunluğu bedensel engelli 200 kişi, minibüslerle Nemrut Dağı’na gelip jandarma ve arkadaşlarının yardımıyla soğuk havaya rağmen zirveye tırmandı. Rotary Kulübü 2430’uncu Bölge Federasyonu Başkanı Korhan Atilla, sağlıklı insanların zor çıktığı Nemrut Dağı’na engellileri çıkararak sıra dışı bir olay gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinliğe bu yıl uluslararası boyut kazandırdıklarını söyledi.

 

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet ise, engellileri Nemrut Dağı’na çıkararak onlara engel tanımadıkları mesajını verdiklerini ifade ederek, “Evlerinde oturan engellilerin de bir şeyler yapabileceklerini, engel tanımak ya da tanımamak konusunda onların harekete geçmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu sene 11 ülkeden gelen misafirlerimiz de etkinliğimize katıldı ve yine Türkiye’nin dört bir yanından engellilerimiz katıldı. Herkesin bir coşkusu var. Sonuçta kötü hava şartlarına rağmen engellilerle birlikte zirveye ulaşmayı başardık. Engellilerin zirvedeki o heyecanı bize yetiyor” diye konuştu.

 

Etkinliğe katılanlar, devasal heykellerle hatıra fotoğrafı çektirip Çukurova Senfoni Orkestrası’nın mini konserini izledi.