100 yaşındaki ‘Cerattepe Gazisi’ madene karşı imza topluyor!

100 yaşındaki ‘Cerattepe Gazisi’ madene karşı imza topluyor!
11 Ocak 2018 11:35

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde, 2 yıl önce madencilik karşıtı protestolar sırasında biber gazı ile müdahalede bulunulan ve vücuduna plastik mermi isabet eden 100 yaşındaki Hacı Ali Keklik, yaşına rağmen çevre mücadelesi veriyor. Cerattepe direnişi sırasında yapılan müdahalede eline aldığı biber gazı kapsülü ile gündeme gelen 6 çocuğu, 20 torunu bulunan Keklik, “Cerattepe gazisi” diye tanınıyor.

 

 

Esnafı dolaşıyor

 

 

Hacı Ali Keklik, Artvin Çevre Platformu tarafından başlatılan maden karşıtı kampanya için kapı kapı dolaşıyor, imza topluyor. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile Yönetim Kurulu üyesi Seval Şahin’in eşlik ettiği Keklik, esnafı dolaşıp kampanya için destek istedi. Eşini 25 yıl önce kaybeden işçi emeklisi Hacı Ali Keklik, hayatının Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde geçtiğini belirterek, maden şirketi o bölgeye girerse insanların nerelerde nefes alacağını sordu.

 

Keklik, madenciliğin bölgeye zarar vereceğine dikkat çekerek, “Ben yıllarca oraları korudum. Bir tane ağaç kesilmesine izin vermedim. Her zaman mücadele ettim, yine edeceğim. Ormanlarımıza, suyumuza ve memleketimize sahip çıkacağım. Bir müteahhidi korumak için askeri, polisi Artvin’e döktüler. 98 yaşındayken hayatında ilk kez biber gazı ve plastik mermi ile tanıştım. Olaylar çıktı. O gün gözüme biber gazı kaçtı. Ovaladığım için sağ gözüm tam görmüyor” dedi. Sağlığını Artvin’in doğasına, ormanına ve suyuna borçlu olduğunu ifade eden Hacı Ali Keklik, sağlığı elverdiği sürece her zaman Artvin’deki çevre mücadelesine destek olacağını söyledi

 

DHA