100 liralık gaz almak isteyen aboneye 5 liralık gaz verildi, 95 lirası borcuna kesildi

100 liralık gaz almak isteyen aboneye 5 liralık gaz verildi, 95 lirası borcuna kesildi
3 Şubat 2020 11:00

Doğalgazı biten aboneler kartlarına gaz yükletmek için PTT şubeleri ile kart dolum noktalarına gittiklerinde önce geçmişe dönük zam farkı tahsil ediliyor, sonra da kalan parası kadar gaz yükleniyor.

 

 

Sözcü’de yer alan habere göre, aboneler gaz almak için 100 TL verdiklerini ancak karta sadece 5 liralık gaz yüklenip 95 liranın geçmişe dönük zam farkı olarak kesildiğini bildirdiler. Aynı şekilde birçok vatandaş da sonradan ortaya çıkan borç kesintileri yüzünden kışın ortasında ihtiyaçları olan gazı alamadıklarından şikayet ettiler.

Başkentgaz, kartlı sayaçlardan borç kesintisini havalar ısınıncaya kadar durdurdu.

 

HAVALAR ISINANA KADAR KESİNTİ YOK

 
Başkentgaz yetkilileri, EPDK’nın aldığı karar doğrultusunda geçmişe dönük borç kaç lira olursa olsun abonenin gaz almak için verdiği paranın en fazla yüzde 50’sinin eski borca kesildiğini, geri kalan yüzde 50’sine de gaz yüklendiğini söyledi. 100 liranın 95 lirasının borca kesilmesi ve benzeri olayların PTT ile yaşanan karşılıklı bir teknik aksaklıktan kaynaklandığını ve sorunun çözüldüğünü belirten yetkililer, “Havalar ısınıncaya kadar geçmiş borçlara karşılık kesinti yapmayacağız” dedi.

Öte yandan doğalgaz zammının geri alınması için tüketici örgütleri iktidara mektup yağdırırken, Türkiye Komünist Partisi de cumartesi günü saat 14:00’te Ankara, İstanbul ve İzmir’de dilekçeli zam protestosu yapacak.