10 Aralıkçılar, Kılıçdaroğlu’nu köşeye sıkıştırma planı mı yapıyor?

10 Aralıkçılar, Kılıçdaroğlu’nu köşeye sıkıştırma planı mı yapıyor?
16 Ekim 2018 14:45

Bütün bir yazı imza saymakla geçiren CHP’yi yerel seçim öncesi yeni bir kaos daha bekliyor. Partisinde bile iktidar olmayı bir türlü başaramayan Kemal Kılıçdaroğlu, son kadro tercihiyle bu sürecin adeta davetçisi oldu.
Önce İstanbul gibi Türkiye’nin lokomotifi olan bir teşkilata marjinallikte kimsenin eline su dökemeyeceği Canan Kaftancıoğlu isimli hanımefendiyi getirdi. Aslında Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı gibi ‘liberal solcu’ 10 Aralık Hareketi’nin önemli isimlerini akıl hocası yapmasından sonra bu tercih pek de tuhaf karşılanmadı.
Sonra son seçimde yaşanan hezimet ve ardından Muharrem İnce ekibinin başlattığı muhalefet rüzgârına karşı ‘Denize düşen yılana sarılır’ misali tüm örgütü Oğuz Kaan Salıcı’nın inisiyatifine bıraktı. Matematiği bile isyan ettiren imza sayma sürecinin Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanmasının ardından Salıcı, elde ettiği güçlü bahaneyle adeta ‘muhalefet’ kıyımına başladı.
İnceyle hareket edenler, o günlerde tweet atanlar, hatta Anıtkabir’e gidip özel deftere yönetimi şikâyet edenler Salıcı ve etrafındaki ekibin gazabına uğradı.
Dışarıdan parti içi bir disiplin süreci olarak görülen bu gelişmeler aslında delege yapısının değiştirilmesi, olası muhalif kanatların törpülenmesi işleminden başka bir şey değil.
Zira CHP kulislerinde 10 Aralık Hareketi’nin yerel seçimlerde alınacak muhtemel bir yenilgi sonrası partide mutlak hâkim olmak için düğmeye bastığı konuşuluyor.
Canan Kaftancıoğlu’nun “Bugün İstanbullulara bir sürprizimiz olacak. Bir videoyla nasıl bir aday olması gerektiğini anlatacağız. Adayımız, bugün anlaşılır” şeklinde attığı tvveet ve sonrasında yayımlanan “Adayımız Şensin İstanbul” sloganlı video genel merkeze çekilmiş bir ayar…
Hem rol çalan hem de verdiği mesajlarla İstanbul için hayal kuran Kılıçdaroğlu’na yakın isimlere ‘istenmiyorsunuz’ diyen bir ayar!
Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu, seçim öncesi bu 10 Aralıkçılar’la aday belirleme üzerinden ilk kapışmasını yapacak… Asıl çarpışma ise 31 Mart’tan sonra yaşanacak.

ffde06a6c5e6a8741